AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ATA TOHUMU ŞENLİĞİ

Başkan Çerçioğlu Ata Tohumlarına sahip çıkmaya devam edeceklerini söyledi, vatandaşlar fidelerden almak için uzun kuyruklar oluşturdu
Haber Tarihi: 26.04.2022
|

Aydin’da Ata Tohumu senligi yasaniyor. Bu yil da Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Ata Tohumlarindan üretilen toplam 3 milyon fidenin dagitimina devam ediliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun yani sira Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi Aydin Milletvekili Sayin Bülent Tezcan’in da katildigi fide dagitiminda binlerce vatandas uzun kuyruklar olusturdu. Fideleri bahçelerine, balkonlarina dikeceklerini söyleyen vatandaslar Ata Tohumlarina sahip çiktigi için Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

Efeler ilçesindeki dagitimda Koçarli pembe domatesi, Aydin tatli biberi, Aydin karasi patlicani, salatalik, acur ve Ayse Kadin fasulyesi fidesi dagitildi. Uzun kuyruklar olusturan vatandaslar tarafindan kisa sürede bitirilen fidelerin dagitimina önümüzdeki günlerde de devam edilecek.

Baskan Çerçioglu bu yil da toplamda 3 milyon adet fide dagitimi yapilacaginin altini çizerken, belli bir yasin üzerindeki herkesin aromasi ve kokusuyla hatirladigi sebzelerin fidelerini dagittiklarini söyledi. Aydin’in degerleri olan Ata Tohumlarini gelecege birakmak için çalismaya devam edeceklerini ifade eden Baskan Çerçioglu, vatandaslardan yetistirecekleri sebzelerden mutlaka tohumluk almalarini istedi.

|