OTİZMLİ ŞÜKRÜ MERT ÇELİK, AYDIN İL ŞAMPİYONU OLDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi başarılı sporcular yetiştirmeye devam ediyor
Haber Tarihi: 22.04.2022
|

9 ay önce Aydin Büyüksehir Belediyesi Otizm Spor Salonu’nda masa tenisiyle tanisan 11 yasindaki Sükrü Mert Çelik, düzenlenen özel yarismacilar yarismasinda Aydin il sampiyonu oldu. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Türkiye Sampiyonasi’na katilmaya hak kazanan Çelik’in otizmli bireylerin basarabilecekleriyle ilgili örnek teskil ettigini belirterek sporcuyu tebrik etti.

Otizmle ilgili birçok çalisma yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, otizmli bireylerin sahip olduklari yetenekleri ortaya çikarma konusunda da onlara önderlik ediyor. Açilan Otizm Spor Salonu’ndan birçok otizmli birey faydalanirken, otizmli bireyler kendi spor yeteneklerini de kesfediyor. Yeteneklerini kesfeden çocuklardan olan Sükrü Mert Çelik de Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nun düzenledigi masa tenisi yarismasinda Aydin il birincisi oldu. Ayni zamanda Aydin Büyüksehir Belediyespor Kulübü sporcusu da olan Çelik, mutlulugunu ifade etti.

Diger taraftan Otizm Spor Salonu’nda spor yapan birçok özel çocuk da Türkiye Özel Sporcular Federasyonu’nun düzenledigi atletizm yarismalarinda dereceye girdi. Sporculari tebrik eden Baskan Çerçioglu ise yeni yetenekler kesfetmeye devam edeceklerini söyledi.

|