AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİNİN NİSAN AYI 12.04.2022 TARİHLİ I. BİRLEŞİM MECLİS KARAR ÖZETLERİ

AYDIN BÜYÜKSEHIR BELEDIYE MECLISININ NISAN AYI 12.04.2022

TARIHLI I. BIRLESIM MECLIS KARAR ÖZETLERI

Karar No:108

Karar: Aydin Büyüksehir Belediye Meclisinin 10.03.2022 tarihli Mart Ayi Meclis Toplantisinin II. Birlesimine ait zabit özetinin okunan haliyle kabulüne toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:109

Karar: 5216 Sayili Büyüksehir Belediyesi Kanunu’nun 21.maddesi geregi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi bünyesinde Sehit Aileleri ve Gaziler Sube Müdürlügü kurulmasina toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:110

Karar: 5018 Sayili Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 41 inci maddesi ve Kamu Idarelerince Hazirlanacak Faaliyet Raporlari Hakkinda Yönetmelik hükümleri geregince hazirlanan Aydin Büyüksehir Belediyesi 2021 Mali Yili Idare Faaliyet Raporunun kabulüne toplantiya katilan üyelerin oyçoklugu ile karar verildi.

Karar No:111

Karar: Koçarli Ilçesi, Çakirbeyli Mahallesi, 688 parsel numarali 1.360,00 m² yüzölçümlü tasinmaz üzerinde bulunan “Sosyal ve Kültürel Tesis” in 5393 sayili Belediye Kanununun 75.maddesinin (d) bendi uyarinca bedelsiz olarak 1 (bir) yil süreyle Koçarli Belediye Baskanligina tahsis edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:112

Karar: Koçarli Ilçesi, Gündogan Mahallesi, 60 ada, 172 parsel numarali 827,27 m² yüzölçümlü tasinmaz üzerinde bulunan “Hizmet Binasi” nin Zemin Kat salon ile 2’nci ve 3’üncü katlarinin Belediye Hizmetlerinde kullanilmak üzere 5393 sayili Belediye Kanununun 75.maddesinin (d) bendi uyarinca bedelsiz olarak 1 (bir) yil süreyle Koçarli Belediye Baskanligina tahsis edilmesine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

Karar No:113

Karar: 5216 sayili Büyüksehir Belediyesi Kanununun 16. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 20. Maddesi uyarinca yapilan gizli oylama sonucunda kullanilan 71 oydan, 65 oy alan Malik ERCAN,  64 oy alan Ulvi YILDIRIMKARAMAN, 63 oy alan Baris ALTINTAS, 66 oy alan Kadir MUTLU ve 63 oy alan Bülent SAYAR’ in 1 yil (bir) süre ile Encümen Üyeligine seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oyçokluguyla  karar verildi.

Karar No:114

Karar: 5216 sayili Belediye Kanununun 15. Maddesi ve Belediye Meclisi Çalisma Yönetmeliginin 21. Maddesi uyarinca; Plan ve Bütçe Komisyonu, Imar ve Bayindirlik Komisyonu, Çevre ve Saglik Komisyonu, Egitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu, Ulasim Komisyonu, Hukuk Komisyonu, Esnaf, Meslek Odalari ve Sivil Toplum Örgütleri Komisyonu, Tarim ve Jeotermal Komisyonu, Kadin Çocuk Aile ve Engelliler Komisyonu, Turizm Komisyonu, Kültür Varliklari ve Kent Tarihi Komisyonu ve Su Kaynaklarinin Korunmasi ve Yönetimi Komisyonlarinin kurulmasina, kurulacak olan komisyonlarin 7 kisiden tesekkül etmesine, açik oyla yapilan seçimler sonucunda asagida isimleri yazili üyelerin 1(bir) yil süre ile mezkur komisyonlara seçilmelerine toplantiya katilan üyelerin oybirligiyle karar verildi.

IHTISAS KOMISYONLARI

Plan ve Bütçe Komisyonu