BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 102. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Haber Tarihi: 22.04.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurulusunun 102. yili ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami nedeniyle bir kutlama mesaji yayimladi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari ifade etti:

“Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik kayitsiz sartsiz milletindir’ sözleri bundan tam 102 yil önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kurulmasi ile yasam bulmustur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtulus Savasi’ndaki essiz liderligi, TBMM’nin kurulmasinda ve yönetim yetkisinin halka verilmesinde de ayni sekilde devam etmistir.

‘Özgürlük ve bagimsizlik benim karakterimdir’ diyen Büyük Önderimiz, yüce meclisimizi kurarak, savas meydanlarinda cephe cephe verilen mücadelenin mutlak bir zafer ile taçlandirilmasini saglamistir.

Esit haklara sahip yurttaslar olarak; demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinde yasamimizi anayasal güvence ile saglayan ve ayni zamanda bu degerlerin koruyucusu olarak koca bir asri geride birakan TBMM’nin kurulus yil dönümü kutlu olsun.

Yasadigi çaga damga vurmus olan Atatürk, özgürlük ve bagimsizligin zafer taci olan TBMM’nin kurulusunu gelecek nesillere, yani degerli çocuklara armagan etmistir. Atatürk’ün bu isareti dogrultusunda; ulusal egemenligimizin koruyucusu ve güzel ülkemizi her alanda en üst seviyeye çikartacak olan çocuklarimiza inancim ve güvenim tamdir.

Bu duygu ve düsüncelerle, tüm çocuklarimizin ve milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’ni kutluyorum.

Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurulusunda yer alan ve bu özel günü çocuklara armagan eden tüm vekillerimizi bir kez daha saygiyla ve rahmetle aniyorum.”

|