AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN YAPI MALZEMELERİ LABORATUVARI TÜRKAK’TAN AKREDİTASYON ALDI

Haber Tarihi: 30.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskanligi bünyesinde kurulan Yapi Malzemeleri Laboratuvari; teknik yeterliligin güvenilir bir göstergesi olarak hem ulusal hem de uluslararasi sayginligi ifade eden ve yeterliliginin resmi olarak taninmasini saglayan akreditasyonunu, Türk Akreditasyon Kurumu'ndan (TÜRKAK) aldi.

Son teknoloji ile donatilan Yapi Malzemeleri Laboratuvari, TÜRKAK’in uluslararasi standartlari esas alarak gerçeklestirdigi denetimleri basari ile tamamladi. Yapi Malzemeleri Laboratuvari, denetimlerin ardindan gerçeklesen degerlendirme sürecinin ardindan, TÜRKAK’in resmi web sitesindeki akredite kuruluslar arasindaki yerini aldi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun talimatlari ile kurulan laboratuvar; dogru malzemelerle, iyi dizayn edilmis yapilar olusmasi için, kent genelindeki insaat projelerinde kullanilan malzemelerin ulusal ve uluslararasi standartlara uygunlugunu kontrol ediyor.

Depreme dayaniklilik test ediliyor

Beton, çelik ve yapi malzemeleri ile ilgili deneylerin yapildigi laboratuvarda, riskli binalarin muayenesi, karot numuneleri ile beton dayanim siniflarinin belirlenmesi, donati tespit (röntgen) cihazi ile tasiyici sistemin çelik donati yapisi ve binalarin tasiyici sistem analiz deneyleri de yapiliyor.

|