AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ETKİNLİĞİNDE DOSTLARI AŞIK VEYSEL’İ UNUTMADI

Haber Tarihi: 22.03.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Alti Nokta Körler Dernegi is birligi ile Türk Halk Müziginde asik geleneginin en önemli temsilcilerinden biri olan Asik Veysel Satiroglu adina, vefatinin 49. yil dönümünde anma programi düzenledi.

Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilen anma programinda, Asik Veysel’in unutulmaz türküleri seslendirilirken, hayatini anlatan bir tiyatro oyunu da sahnelendi.

Sanatla birlikte engeller kalkti

Eserlerinde vatanseverlik, hosgörü, doga ve yasama sevinci temalari isleyerek halkin gönlünde taht kuran Asik Veysel, insanligin evrensel dili olan müzige verdigi unutulmaz eserleri ile engellerin yikilmasini sagladi. Alti Nokta Körler Dernegi Engelsiz Sanat Toplulugu Türk Halk Müzigi Korosu da sanatin engel tanimayacagini ortaya koyarak, Sanat Yönetmeni Ayhan Utlu sefliginde unutulmaz bir konsere imza atti. Konserde Asik Veysel’in “Benim Sadik Yarim Kara Topraktir” “Uzun Ince Bir Yoldayim” ve “Dostlar Beni Hatirlasin” gibi essiz eserler seslendirildi.

Anma gecesinin ikinci bölümünde, dernegin 9’a 6 tiyatro ekibi ile ABB Sehir Tiyatrosu oyuncularinin ortaklasa sahneledigi Asik Veysel hayat hikayesini anlatan bir tiyatro oyunu da sahnelendi.

Asik Veysel dostlari yogun ilgi gösterdi

Anma gecesine yogun ilgi gösteren ve onu unutmayan Asik Veysel dostlari; Halk Ozani Asik Veysel’in anildigi etkinligi çok begendiklerini belirterek, sanata ve sanatçiya destek veren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

|