AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SERALARINDA ATA TOHUMLARIYLA ÜRETİM SÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarımsal kalkınmaya öncülük eden projeleri ile çalışmalarını sürdürüyor.
Haber Tarihi: 21.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarimsal kalkinmaya öncülük eden projeleri ile çalismalarini sürdürüyor. Büyüksehir Belediyesi’nin seralarinda Ata Tohumlari ile ekimi yapilan ürünler, Sultanhisar ilçesindeki AYSERA’da yetismeye basladi.

Yerli ürünler üretiliyor

Tarimsal Hizmetler Daire Baskanligi’na bagli ziraat mühendislerinin kontrolünde yapilan sebze yetistiriciliginde, özellikle yerli türler olan Yenipazar tatli biberi, Aydin karasi patlicani ve Koçarli pembe domatesinin üretimi yapiliyor.

Ata Tohumlari Aydin’da güvende

Iyi tarim uygulamalariyla üretim yaparak dogru örnekler ortaya koyan Büyüksehir Belediyesi, seralarinda yetistirdigi ürünlerin hasadindan saglanacak Ata Tohumlarinin, önceki yillarda oldugu gibi güven altina alinmasini da saglayacak.

Baskan Çerçioglu Ata Tohumlarina sahip çiktiklarini belirtti

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarimsal üretimde gida güvenliginin ve sürdürülebilirligin saglanmasi için Ata Tohumlarina özellikle sahip çiktiklarini belirtti. Baskan Çerçioglu elde edilecek ürünlere Halk Ege Et marketlerinde yer vererek vatandaslara aracisiz olarak ulastiracaklarini da ifade etti.

|