AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ÜRETİLEN KUŞKONMAZLAR HALK EGE ET MARKETLERİNDE

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen ekonomik değeri yüksek tarım ürünleri tüketicilerin beğenisine sunulmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 18.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan üretilen ekonomik degeri yüksek tarim ürünleri tüketicilerin begenisine sunulmaya devam ediyor. “Aydin Çiftçi Merkezi”nde deneme üretimi yapilan kuskonmaz da basarili sonuç vererek Aydin'da alternatif tarim ürünü olarak üretimde yerini aldi. Bu yil Büyüksehir Belediyesi’nin bir istiraki olan AYSERA tarafindan örtü alti ve açik alan üretimi yapilan kuskonmazlar erkenci hasatla Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerle bulusmaya basladi. Aydin’da katma degeri yüksek tarim ürünlerini üretmeyi ve yayginlastirmayi sürdüreceklerini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin çiftçisinin daha fazla kazanmasi için çalistiklarini söyledi.

Baskan Özlem Çerçioglu tarafindan Aydin'a kazandirilan “Aydin Çiftçi Merkezi”nde deneme üretimleri yapilan ve çok basarili sonuçlar alinan kuskonmazlar AYSERA tarafindan üretilerek Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerin begenisine sunuldu. Aydin iklimine uyum saglayan kuskonmazlardan yüksek verim alinirken kuskonmazin katma degerli ürün üretmek isteyen çiftçiler için Aydin sartlarinda bir alternatif ürün olacagi da gösterilmis oldu.

Döviz girdisi sagliyor

Kuskonmazin iç piyasada degerlendirilmesinin yani sira ülkeye döviz girisi saglayan ihraç ürünü oldugunun da altini çizen Baskan Çerçioglu, “Kuskonmaz üretimi yaparak alternatif tarim ürünlerine yönelmek isteyen çiftçilerimize bir yol daha açmis olduk. Simdi de hasat ettigimiz kuskonmazlari tüketicilerimizle bulusturuyoruz. Aydin çiftçisinin daha fazla kazanmasi için çalismaya devam edecegiz” seklinde konustu.

|