AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DEV YATIRIM ATAĞI

Haber Tarihi: 02.02.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, kentin altyapisini yenileyerek güçlendiren büyük yatirimlarina 2022 yilinda yüzlerce milyon liralik altyapi projeleri devam ediyor. Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) Genel Müdürlügü; içme suyu altyapisi, asiri yagislara karsi taskinlari engellemek için yagmur suyu hatlari, kanalizasyon alt yapisi ile çevreye duyarli suya can veren atik su artima tesislerinin yapimini gerçeklestiriyor. 2022 yili içinde yapilacak olan büyük yatirimlar, halka hizmet ve çevreye saygi prensibi ile ASKI mühendisleri tarafindan en küçük ayrintisina kadar hesaplanarak düzenlendi.

“Her seyin en güzelini hak eden Aydinimiz için yatirimlarimiz devam edecek.”

Aydin Büyüksehir Belediye Özlem Çerçioglu her yatirimin kendi için özel oldugunu ve ASKI ile yapilan milyonlarca liralik yatirimlarla vatandaslarin günlük yasamlarini kolaylastiran ve dogayi koruyan hizmetler oldugunu belirtti. Baskan Çerçioglu, “Küresel isinma ile kentlerde yasanan olagan disi doga olaylari da artis gösteriyor. Kentleri daha dirençli hale getirmek için de gelecegi öngörerek altyapida uzun ömürlü islere imza atmak gerekiyor. Bu anlayisla içme suyundan, yagmur suyuna, kanalizasyondan atik su aritma tesisine kadar birçok altyapi isinde ekiplerimiz projelerini gerçeklestirecekler. Her seyin en güzelini hak eden Aydinimiz için yatirimlarimiz dün oldugu gibi bugün ve yarin da artarak devam edecek.” dedi.

Didim’e tek kalemde 88.5 milyon liralik yatirim

ASKI ekipleri de bu kapsamda, Didim’in kanalizasyon hatlarina kalici ve uzun ömürlü hatlar olusturmak için tek kalemde 88.5 milyon liralik bir yatirim gerçeklestiriyor. Didim Akbük, Fevzipasa ve Denizköy mahallelerinin kanalizasyon ana kusaklama yapim isi ile hattin altyapi agini bastan sona yenilenecek.

Buharkent’e 102 milyon liralik dev hizmet

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Buharkent için hazirladigi projesi ile kente önemli altyapi hizmeti saglayacak. Kanalizasyon, yagmur suyu, içme suyu ve atik su aritma tesisi projelerine start verecek olan ASKI, Buharkent’in altyapina büyük bir yatirim gerçeklestirmis olacak. ASKI bu kapsamda kanalizasyon ve yagmur suyu sebekesi yapimi için 44 milyon TL, içme suyu insaati için 24 milyon TL ve atik su aritma tesisi için 34 milyon TL yani toplamda 102 milyon TL’lik yatirimi Buharkent’e kazandiracak.

Söke’ye 69 milyon TL’lik altyapi dokunusu

Söke’nin altyapisi için milyonlarca liralik bütçe olusturan Aydin Büyüksehir Belediyesi, ASKI’nin gerçeklestirecegi hizmetler ile kisa sürede büyük bir altyapi hamlesini hayata geçirecek. Savuca ve Yenidogan mahalleleri ve Söke merkez kismi kanalizasyon projesi için 59.5 milyon TL ve Güllübahçe ilave kanalizasyon yapimi için ise 9.5 milyon TL’lik yatirim yapilarak Söke’ye uzun yillar hizmet edecek bir altyapi hizmeti saglanmis olacak.

Kösk’te suya can verilecek

Dogayi koruyarak ve sürdürülebilir hizmetler sunarak yatirimi bugüne degil gelecege yapan ASKI, Kösk’te 54 milyon liralik dev bir hizmete imza atiyor.Kösk’te suyun her damlasini dogaya en temiz sekilde ulasmasini saglayacak olan proje ile 54 milyon lira bedelle Atik Su Aritma Tesisi insa edilecek.

|