AYDIN’IN SULTANLARI AVRUPA’DA YARI FİNAL KAPISINI ARALADI

Aydın’ın Sultanları, CEV Challenge Cup çeyrek final müsabakası ilk maçında evinde ağırladığı Romanya temsilcisi C.S.M. Lugoj’u 3-2 mağlup etti.
Haber Tarihi: 26.01.2022
|

Türkiye’yi CEV Challenge Cup’ta basariyla temsil eden Aydin Büyüksehir Belediyespor kadin voleybol takimi, çeyrek final turunun ilk maçinda Romanya temsilcisi CSM Lugoj’u evinde agirladi. Kupada seri galibiyetlerle yoluna kayipsiz olarak devam eden Aydin’in Sultanlari, turun ilk maçinda C.S.M. Lugoj’a da sans tanimayarak maçi 3-2 kazandi.

Sultanlar zorlu maçi almasini bildi

Kiran kirana geçen maçin ilk setini rakibine kaptiran Sultanlar, ikinci sette Mimar Sinan Spor Salonu'nu dolduran seyircisinin de destegini arkasina aldi ve sahaya üstün bir ortaya koydu. Ilk setin senaryosunu tersine çeviren Sultanlar rakibine sahayi dar ederek 25-16’lik skorla seti farkli kazandi ve durumu 1-1’e getirdi.

Üçüncü sette de etkili bir oyun ile üst üste sayilar alan Sultanlar, rakibini maça tutunmasina engel oldu. Önceki setin bir kopyasi olan 3. seti de 25-16 ile kazanan taraf oldu. Dördüncü seti rakibine kaptiran Sultan, son sette ise istedigi oyunu sahaya yansitarak 15-10 üstün gelip maçi aldi ve Avrupa’daki galibiyet serini devam ettirdi.

Baskan Çerçioglu Aydin’in Sultanlari’ni tebrik etti

Avrupa’da kazanma aliskanligi gelistiren takimin Balkan Kupasi sampiyonlugunun ardindan CEV Challenge Cup’ta da kupaya ulasacagina inandigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, çeyrek final ilk maçinda alinda alinan kritik galibiyet için Aydin’in Sultanlari’ni ve teknik heyeti tebrik etti.

Hedef final

Aydin Büyüksehir Belediyespor turun rövans maçini 1 Subat'ta Romanya’da oynayacak. Sultanlar turu geçmesi halinde yari finale yükselecek ve Savino Del Bene Scandicci - RC Cannes eslesmesinin galibi ile finale kalma mücadelesi verecek.

|