AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BİSİKLET VE YÜRÜYÜŞ YOLU

Aydın Büyükşehir Belediyesi, yaz sezonu boyunca yerli yabancı milyonlarca turisti ağırlayan, Türkiye’nin ender güzellikteki sığ ve berrak deniziyle bilinen, geniş ve uzun Kuşadası plajlarının cazibesini artıracak yatırımlara bir yenisini daha ekliyor.
Haber Tarihi: 17.01.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, yaz sezonu boyunca yerli yabanci milyonlarca turisti agirlayan, Türkiye’nin ender güzellikteki sig ve berrak deniziyle bilinen, genis ve uzun Kusadasi plajlarinin cazibesini artiracak yatirimlara bir yenisini daha ekliyor.

Büyüksehir, Kusadasi plajlarina deger katmaya devam ediyor

Aydin Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz yaz sezonu Kusadasi Belediyesi isbirligi ile hizmete açtigi, karavancilarin ve kampseverlerin ilgi odagi olan Ada Camping ile birlikte uzun yürüyüs ve bisiklet yollari yatirimlariyla Mavi Bayrakli Kusadasi plajlarina deger katmaya devam ediyor.

Geçtigimiz yillarda Davutlar bölgesinden baslayip Güzelçamli’ya dogru ilerleyen 7 km uzunlugunda yürüyüs ve bisiklet yolu yapan Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin siklikla kullandigi bu yolu uzatmak için çalismalara basladi. Mevcut yola ilave olarak, Fen Isleri Dairesi Baskanliginca yaz sezonu öncesinde tamamlanmasi planlanan ve çalismalarina devam edilen yeni yürüyüs ve bisiklet yolu, bittiginde uzunlugu 10 km’yi geçmis olarak vatandaslarin hizmetine sunulacak.

Tek seferde günlük yürüyüs hedefi tamamlanacak

Günümüzde akilli saatler ve telefonlarda günlük 10 bin adim hedefi konularak yapilan sayimlar, saglikli yasam için kriter olarak belirleniyor. Yayalar ve bisikletliler için kesintisiz olarak 10 km uzunluga ulasacak olan bu yeni yol, siteler bölgesi üzerinde olacagi için, birçok vatandasi yürüyüse tesvik edecek. 1 km’lik yürüyüste ortalama 1300 adim atildigi göz önünde bulundurulunca, vatandaslar bastan sona bir defa bu yolu giderek 13 bin adim atacak ve günlük yürüyüs hedefine ulasmis olacak.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise Kusadasi’na yatirimlarin devam edecegini belirtti.

|