BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 09.01.2022
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayimladi. Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti:

4 Ocak 1961'de kabul edilen ve basin çalisanlarina birçok hak ve yasal güvence saglayan "212 Sayili Kanun"un Resmi Gazete'de yayimlanmasi nedeniyle 10 Ocak günü gazeteciler için bir kutlama günüdür.

Her kosulda ve özellikle de ekonomi sartlarinin iyice agirlastigi günümüzde bizleri habersiz birakmayan gazeteciler demokrasilerin de vazgeçilmezleridir. Demokrasimizin “dördüncü gücü”nde her gün bizleri haberdar etmek için kendi hayatlarindan feragat eden gazetecilerimizi asla unutmuyoruz. Türk basin tarihi, emekliligi olmayan bu meslegin Ugur Mumcu’lar gibi onurlu emekçileriyle bugünlere geldi.

Biliyoruz ki bu onurlu meslegin birçok üyesi basin kuruluslarinin mutfaklarinda birer görünmez kahraman olarak yolumuzu aydinlatiyor. Çagdas bir Türkiye için düsünen; kalemleriyle, fotograf makineleriyle, kameralariyla emek veren ve dogru haberden ödün vermeyen tüm gazeteci dostlarimizin 10 Ocak Çalisan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularimla kutluyorum.

|