AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI

Haber Tarihi: 10.12.2021
|

Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu Baskani Canan Güllü, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nu ziyaret etti. Ziyarette Baskan Çerçioglu’yla Acil Yardim Hatti Isbirligi Protokolü’nü imzalayan Güllü “Bu protokolle siddetsiz bir Türkiye hayalimizin bir adim daha ötesine geldik. Birlikte daha güçlüyüz” dedi. Baskan Çerçioglu’yla birlikte Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin kiz yurdu ve Otizm Destek Merkezi ile Halk Ege Et’i de ziyaret eden Güllü, yapilan basarili çalismalar karsisinda hayran kaldigini belirterek Baskan Çerçioglu’nu tebrik etti.

Özellikle kadina karsi siddetin azaltilmasiyla ilgili çalismalariyla en önde gelen kurumlardan olan Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu ile Aydin Büyüksehir Belediyesi arasinda Aydin’da olasi siddet olaylarinda ihtiyaç duyulacak destek için Acil Yardim Hatti Isbirligi Protokolü imzalandi. Federasyon Baskani Güllü ile Baskan Çerçioglu arasinda imzalanan protokolle Aydin’da yasayan vatandaslar, siddet vakalarinda ihtiyaç duyduklari destek için Türkiye Kadin Dernekleri Federasyonu'na bagli destek mekanizmalara istedikleri an ulasabilecek.

Güllü: Türkiye’de belediye baskanliginin en iyi örneklerinden birisi

Imza töreninde konusan Güllü “Her zamankinden bir ayrim getirerek söylemek isterim ki bir kadin belediye baskanin odasinda, makaminda olmak beni ayrica gururlandiriyor. Her zaman söyledigim gibi karar mekanizmalarinda kadinlarin olmasi Türkiye’yi aydinliga, çagdasliga tasiyacaktir. Türkiye’deki siddet oranlari üzerindeki çalismalarimiz da bölgede daha güçlü önleyici politikalar olusturacak” seklinde konustu. Güllü, “Bugün çok farkli bir bakis açisiyla buradan çikacagiz. Türkiye’de belediye baskanliginin en iyi örneklerinden birisi olarak sevgili hemcinsimi görerek bugün Ankara’ya daha mutlu ve daha huzurlu dönecegim. Bu protokolle siddetsiz bir Türkiye hayalimizin bir adim daha ötesine geldik. Birlikte daha güçlüyüz” sözlerini kullandi.

Baskan Çerçioglu: Siddetsiz bir gelecek istiyoruz

Siddetin her türlüsüne karsi olduklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu ise protokolü “Bu protokolü hem Aydin’da hem de tüm Türkiye’de siddetsiz bir gelecek umuduyla imzaliyoruz. Her zaman beraberiz” sözleriyle degerlendirdi.

Kesin gizlilik esasiyla çalisan Acil Yardim Hatti (AYH) 0212 656 96 96 -0 549 656 96 96 numarali telefonlardan hizmet veriyor.

Aydin’da kadin kooperatifleri destekleniyor

Baskan Çerçioglu ile birlikte Büyüksehir Belediyesi’nin bir istiraki olan Halk Ege Et’in marketini ziyaret eden Güllü, hayranligini ifade ederken kadin kooperatiflerinin ürünlerinin satilmasindan duydugu memnuniyeti ifade edip “Kooperatifçilik istihdamin en güzel desteklenme modeli. Kadin kooperatiflerinin desteklenmesini çok önemsiyoruz. Bu, bir kadin belediye baskaninin bir kadina katkisi ve bir kadinin kiz çocuguna katkisi... Bu sürdürülebilirlik” dedi.

Her zaman kadin kooperatiflerinin yaninda olduklarini vurgulayan Baskan Çerçioglu’yla birlikte Büyüksehir Belediyesi’nin kiz yurdunu ve Otizm Destek Merkezi’ni de gezen Güllü, Aydin’da Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan uygulanan projelerden duydugu memnuniyeti belirtti.

|