AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN BUHARKENT ÜRETİCİSİNE BÜYÜK DESTEK

Büyükşehir Belediyesi, Buharkent üreticisine hem fidan desteği sağlıyor hem de yeni satış kanalları açıyor
Haber Tarihi: 10.11.2021
|

Yerel üreticinin desteklenmesi için birçok proje yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, Buharkentli çiftçinin de gelismesi için hem destekleme yapiyor hem de kooperatiflere yeni satis kanallari açiyor. Büyüksehir Belediyesi’nin atil arazinin degerlendirilmesi için hibe ettigi incir fidanlari önümüzdeki yildan itibaren meyve vermeye baslayacak. Büyüksehir’in istiraki olan Halk Ege Et ise Buharkentli kooperatif için de kazanç kapisi oldu. Buharkent Ziraat Odasi Baskani Naim Özdamar, basariyla yürütülen ortak çalisma modeliyle özellikle kooperatiflesen üreticinin yerel yönetimle isbirliginin faydalarini fazlasiyla gördüklerini söyledi.

Büyüksehir’den fidan desteklemesi

Özdamar, birkaç yil öncesine kadar atil durumda olan Buharkent’in Feslek Gelembe Mahallesi’ndeki arazinin degerlendirildigini söyleyerek “Buradaki derenin islah edilmesinden sonra tarim arazileri ortaya çikti. Buradaki bir parseli de Buharkent Ziraat Odasi olarak modern bir incir bahçesi olmasi için degerlendirdik. Bunun için Aydin Büyüksehir Belediyesi’ne müracaat ettik. Büyüksehir Belediyesi bu arazinin is makineleriyle dikime hazir hale getirilmesini sagladi, daha sonra ise incir fidani desteklemesinde bulundu. Bu bölge ayni zamanda Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi’nin su artezyenlerinin bulundugu bir bölge. Bu artezyenlerden yararlanarak incir fidanlarini yetistirdik. Ayrica bu kullandigimiz sulama sistemimizle çevremizde çiftçilik yapanlara da yardimci oluyoruz” ifadelerini kullandi.

Buharkent çiftçisinin önü açiliyor

Ayni zamanda Buharkent Ziraat Yas Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi baskani da olan Özdamar, Türk tariminin sorunlarinin temelinde çiftçinin ve kurumsallasmis kooperatiflerin birinci sorununun finans oldugunun altini çizerek “Finans sorununun asilabilmesi için de mutlaka yerel yönetimlerle kooperatiflerin ve üreticilerin isbirligi yapmasi, dayanisma içerisine girmesi gerekiyor. Biz bu noktada da Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin kooperatifimize ve sirketimize dolayisiyla da ziraat odamiza verdikleri bu destekle bu isi yürütüyoruz. Biz kooperatifimiz yoluyla Buharkent çiftçisinin ürünlerini pazarliyoruz. Basarili bir model olarak da üretici kooperatifinden tüketiciye gidecek en kisa yolda yerel yönetimlerin devreye girmesi gerektigi inancindayiz. Bu, Buharkent Ziraat Odasi’yla Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin ortaya koydugu projeyle gerçeklesiyor” dedi.

Kooperatif ürünleri Halk Ege Et’te

Özdamar “Büyüksehir Belediyesi’nin bir istiraki olan Halk Ege Et sirketine Buharkent Ziraat Yas Sebze ve Meyve Pazarlama Kooperatifi olarak da çiftçilerimizin ürünlerini mamul haline getirip ulastirarak tüketiciye en kisa yoldan en uygun fiyatla ulasmasini sagliyoruz. Bu da yerel yönetimin çiftçiye dogrudan verdigi bir destek anlamindadir. Bu isbirligi sayesinde hem çiftçimizin ürünü degerleniyor, hem de tüketici kaliteli bir kooperatif ürününü tüketme firsatini elde etmis bulunuyor. Bu pazarlama yöntemi yoluyla Türk çiftçisinin ayakta kalmasi saglanacak. Ben bu katkilarindan dolayi Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na Buharkent tarimina verdigi hizmetlerden dolayi sonsuz tesekkürlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

|