AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN ATA’YA SAYGI DOĞA YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLEDİ

Haber Tarihi: 06.11.2021
|

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 83. yil dönümünde, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan “ATA’YA SAYGI DOGA YÜRÜYÜSÜ” düzenlendi. Sabahin ilk isiklari ile baslayan 9 km’lik yürüyüs Tarihi Kavakli Köyü - Nysa Antik Kenti – Salavatli Köyü güzergâhinda yapildi.

Yürüyüsün en özel ani ise Nysa Antik Kenti’nde yasandi. Ülkemizin kurucusu, aydinlik yarinlarimizin güvencesi olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk açilan Türk Bayragi ve Atatürk posteri esliginde önce saygi durusu ardindan da istiklal marsi okundu. Böylece Nysa Antik Kenti tiyatrosunda Istiklal Marsi’nin sesleri yankilanmis oldu. Büyüksehir Belediyesi'nin rehberleri ve egitmenleri esliginde gerçeklesen yürüyüsün devaminda doga ile iç içe bir ortamda zaman geçiren katilimcilar, düzenlenen organizasyon için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

Baskan Özlem Çerçioglu, Atatürk’ü Aydin’in her kösesinde en güzel sekilde anmak ve anisini yasatmak için bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, ATA’YA SAYGI DOGA YÜRÜYÜSÜ’ne katilan vatandaslari tebrik etti.

Marcus Aktas, “Yürüyüs güzeldi, farkli yerleri ve antik kentleri görmüs olduk, bilgi edindik” derken; Seda Günel, “Güzergah güzeldi, daha önce gittigim bir antik kentin gelismis oldugunu gördüm. Dogada temiz havanin içinde yürümek keyifliydi. 10 Kasim yaklasirken Ata’mizi anmak bizlere güzel geliyor. Böyle güzel bir firsati sundugu için Özlem Çerçioglu’na tesekkür ederiz.” dedi.

Yürüyüse katilan Irem Bektas ve Bilge Boyeri “Keyifliydi, güzergahta antik kent olmasi hosumuza gitti. Anlam ve öneme uygun olarak da güzeldi. Antik kentte bayraklarla karsilanmak çok güzel.” seklinde duygularini ifade ederken doganin içinde olmanin ayri bir havasi oldugunu belirtilirken, “Zeytin ve toprak kokusu içinde olmak ayri bir seydi. Zeytinlerin karardigini görmek güzeldi.” seklinde konustular.

|