ÇOCUKLAR GÜNLERİNİ DOĞADA GEÇİRDİ

Modern eğitim metotlarının benimsendiği Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin çocuk gelişim merkezleri küresel etkinliğe katıldı
Haber Tarihi: 05.11.2021
|

Çalisan veya çalismak isteyip de çocugu oldugu için çalisamayan annelere destek olmak için Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan kurulan çocuk gelisim merkezleri modern egitim metotlariyla öne çikiyor. Çocuklar dün tüm dünya ile ayni günde gerçeklestirilen “4 Kasim Okul Disarida Günü” etkinligiyle tüm günlerini özgürce ve çesitli etkinlikler yaparak gelisim merkezinin disinda, dogada geçirdi.

Aydin Elma Sekerleri Çocuk Gelisim Merkezi Müdürü Buse Hanife Muslu, “Okul Disarida” etkinliginin çocuklarin en azindan bir günlerini hep birlikte disarida, açik havada kesfederek, arastirarak ve dogayi gözlemleyerek geçirmesi için düzenlenen bir küresel kampanya oldugunu söyledi. “Okul Disarida” etkinligini sonbahar kutlamasiyla birlestirdiklerini ifade eden Muslu, çocuklarin disarida birlikte sonbahar etkinliklerini yaptiklarini, halat çekme gibi serbest oyunlar oynadiklarini ve piknik yaptiklarini belirtti. Ayrica sanat etkinlikleri, boyama çalismalari gibi çesitli etkinliklerin de disarida yapildigini söyleyen Muslu, “Fakat biz bunu sadece bugünle sinirlandirmiyoruz. Egitim felsefemiz olarak da her mevsimde her gün günümüzün bir parçasini disarida etkinlik yaparak geçiriyoruz” dedi.

Çocuklar Aydin Tekstil Yasam Alani’nda dogayla iç içe

Aydin Tekstil Yasam Alani’ndaki çocuk gelisim merkezinin böylesi etkinlikler için uygun oldugunun altini çizen Muslu “Burada tamamen dogayla iç içe bir ortamimiz var. Çam agaçlari, çimenler… Yani çocuklarimiz burada özgürce istedikleri her seyi yapabiliyor. Sadece etkinlik olarak degil, agaç kabuklarinin arasindaki böceklerin yuvalarini, çimlerde gezen salyangozlari yasayarak, kesfederek ögrenmis oluyorlar. Bunun yaninda çocuk gelisim merkezimizin hayvanlari da var. Ördegimiz ve hamster’larimiz var. Tavsanlarimiz da gelecek. Çocuklarimiz burada hayvan sevgisini, hayvan koruma bilincini ögrenerek yetisiyor” seklinde konustu.

Reggio Emilia egitim felsefesi uygulaniyor

Çocuk gelisim merkezinde Reggio Emilia egitim felsefesini baz alarak egitim programini olusturduklarini vurgulayan Muslu “Bu felsefede çocuklar arastirarak, dogada kesfederek, dogal materyalleri kullanarak etkinliklerini yapiyor. Çocuklar ayni zamanda sorgulayarak, merak ederek, deneyimleyerek ve deney yöntemleriyle etkinliklerini yapiyor. Biz çocuklara bilgiyi hazir bir sekilde vermiyoruz. Çocuklar bilgiye ulasmak için bir yol kat ediyor, biz onlara o yolu çiziyoruz. O yolda yürümek, o yola karsilastiklarini kesfetmek onlara kaliyor. Gözlemleyerek ve kesfederek ögreniyorlar” dedi.

Amaç özgüveni yüksek çocuklar

Muslu sözlerine “Burada anaokulu felsefesiyle hareket ediyoruz, fakat bir anaokulu degiliz. Biz çocuk gelisim merkezi olarak çocuklarin gelisimlerini gözlemleyerek, kaydederek onlarin gelisimlerini bir üst seviyeye tasimayi gaye edindik. Burada ögretmenlerimizle birlikte onlarin kendi baslarina birer birey olup özerklik kazanmalari, kendi duygu ve düsüncelerini rahat bir sekilde ifade edebilmeleri ve özgüveni yüksek birer çocuk olabilmeleri için elimizden gelen tüm gelisimsel destegi sagliyoruz” seklinde devam etti.

Muslu istedikleri kalitede egitim verebilmek için çocuk gelisim merkezinde dört ögretmen, iki asistan ögretmen, bir psikolojik danismanlik ve rehberlik ögretmeni, Ingilizce ögretmeni, drama ögretmeni, ritim ve orff ögretmeni ile sportif beceri gelistirme ögretmeni oldugunu söyledi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise çocuk gelisim merkezlerinde modern egitim modellerini uygulamaya devam edeceklerinin altini çizdi.

|