ASKİ AKÇAKÖY’DEKİ ÇALIŞMASIYLA MAHALLENİN 40 YILLIK HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Köşk’ün Akçaköy Mahallesi’nde yeni bir içme suyu altyapısı oluşturdu. Bu çalışmayla birlikte Akçaköy’ün 40 yıllık hayali gerçek oldu.
Haber Tarihi: 02.11.2021
|

Suya damla damla özen gösteren Aydin Büyüksehir Belediyesi, hem kaynaklarin verimli kullanilmasi hem de vatandaslarin günlük yasam konforunu arttirmak için hizmetlerini sürdürüyor.

Içme suyu, yagmur suyu, tarimsal sulama ve kanalizasyon hatlarini yenilemek için yogun bir sekilde çalisan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) hizmet odakli çalisma anlayisiyla Kösk’ün Akçaköy Mahallesi’nde yeni bir içme suyu hatti olusturdu. Özellikle bayramlarda nüfusu neredeyse iki katina çikan Akçaköy’e yapilan yatirimla; 2750 metre isale hatti dösemesi, terfi binasi ve mekanik pompalarla modern bir içme suyu altyapi agi olusturuldu.

Muhtar Kurus: 40 yillik hayal gerçek oldu.

Akçaköy’de yapilan çalismadan büyük bir mutluluk duyduklarini belirten Mahalle Muhtari Vedat Kurus, “2300 nüfusa sahip oldugumuz için mahallemizin su ihtiyaci oldukça fazlaydi ve kaynaklarimiz yetmiyordu. ASKI’ye müracaat ettik ve yapim süreci basladi. Bize her zaman yardimci oldular. Çalisma suan bitmis durumda ve mahalleliler çok memnun. Artik Akçaköy’ün su sorunu yoktur. 40 yil önce muhtarlik seçiminde bir aday suyu açacagim demis ama gülmüsler. Suan 40 yillik hayal gerçek oldu. Vatandaslarimiz çok memnun ve tesekkür ediyorlar. Tüm Akçaköy halki adina Sayin Baskanimiza çok tesekkür ederiz. Allah ona su kadar ömür versin.” seklinde konustu.

“Sayin Baskanima çok tesekkür ediyorum”

Mahalle sakinlerinden Talat Sezgin, “Çalismalar hizli sürdü. Çesmelerimiz akiyor çok memnunuz. Sayin Baskanima çok tesekkür ediyorum.” ifadelerini kullanirken, Ayse Sezgin ise “Yazdan beri kepçeler çalisiyor, isçiler çalisiyor. Artik sular kesilmiyor. Memnunuz, Allah razi olsun Özlem Baskanimizdan, Allah uzun ömürler versin.” dedi.

|