AYDIN TEKSTİL YAŞAMAYA VE YAŞATMAYA BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi nesiller arasında toplumsal hafızayı koruyor, eski anıları canlandırıyor
Haber Tarihi: 20.09.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, bir zamanlar ürettigi yüksek kaliteli ürünlerle ünü Türkiye'nin ötesine tasan Aydin Tekstil'in hatirasini yasatiyor. Birçok hikâyeyi barindiran Aydin Tekstil Yasam Alani'nda Büyüksehir Belediyesi tarafindan geçtigimiz günlerde açilan çocuk gelisim merkezi, bir hikâyeyi daha ortaya çikardi. Uzun yillar çocugunu Aydin Tekstil'in bahçesindeki yuvaya birakip Aydin Tekstil'de çalisarak büyüten Hatice Yalçin, bu kez çocuk gelisimi merkezi haline getirilen yuvada hem torununun çalistigina hem de bir baska torununun çocugunun egitim görmesine sahitlik etti. Hatiralari yasattigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür eden Yalçin, emekli olduktan sonra bir daha gitmedigi Aydin Tekstil Yasam Alani'nin yeni halini görünce "Eski günlerim canlandi" dedi.

Hatirasi Aydinlilarin akillarina kazinan, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan 100 milyon liraya kamulastirilan ve restorasyonun devam ettigi 177 dönümlük Aydin Tekstil Yasam Alani küllerinden doguyor. Açik oldugu zamanlarda Aydin ekonomisine büyük katki saglayan Aydin Tekstil'de çalisarak emekli olan Hatice Yalçin, kendisi dahil dört farkli jenerasyonun hayatina dokunan Aydin Tekstil Yasam Alani'na yillar sonra tekrar geldi. Restorasyon çalismalarinin devam ettigi alanda, geçtigimiz günlerde Baskan Çerçioglu tarafindan açilisi yapilan çocuk gelisim merkezi basta olmak üzere restorasyonu yapilan alanlari gezen Hatice Yalçin, o günleri tekrar yasadigini söyledi.

Fabrikanin kresinde üç çocugun büyüttü

Fabrikada çalismaya 1970 yilinda basladigini anlatan Yalçin, üç çocugu oldugunu, üç çocugunu da Aydin Tekstil'deki yuvada büyüttügünü söyledi. Burada çalisarak emekli olan Hatice Yalçin, "Aydin Tekstil Yasam Alani'ni dolastim, her sey yerinde ve yenilenmis. Sanki o günleri yasiyormusum gibi anilarim canlandi. Yemekhaneyi dolastim. Fabrikada çalisiyormusum gibi oldum" ifadelerini kullandi. Baskan Çerçioglu'na Aydin Tekstil Yasam Alani'ni Aydin'a kazandirdigi için tesekkür eden Yalçin, "Burayi alip halka açtigi için çok memnunum. Çok güzel bir is yapti. Burasi su anda bile çok güzellesmis, bittiginde daha da güzellesecektir" dedi.

Aydin Elma Sekerleri Çocuk Gelisim Merkezi'nde dört nesil bir arada

Aydin Elma Sekerleri Çocuk Gelisim Merkezi'nde egitimci olarak görev alan torunu Serenay Gürsoy ile bir baska torununun çocugu olan ve merkezde egitim alan Alya Gürsoy'la bulusan Yalçin, burada gelecek nesilleriyle bir araya gelmekten çok mutlu oldugunu söyledi.

Aydin Tekstil ürünleri anilarini canlandirdi

Çocuk gelisim merkezine ziyaretinde kendisine Aydin Tekstil'de üretilen kadife ceketler gösterilen Yalçin, duygulandigini söyleyip "Bunlarin iplikleri hep bizlerin elinden geçiyordu. Bu kadifeler hep burada dokundu, magaza vardi satiliyordu. Bu kadifeleri biz de zamaninda çok aldik" dedi. Kendisi de buradaki kreste büyüyen Hatice Yalçin'in kizi Nuray Gürsoy ise, küçük oldugu için fazla ayrinti hatirlamasa da kreste hatiralari oldugunu söyleyerek "En iyi hatirladigim yerlerin kahverengi olmasiydi. Yaz günlerinde bahçeye çikardik. Demir bir salincak vardi, onu binerdik" seklinde duygularini ifade etti.

|