ASKİ’NİN NAZİLLİ’DEKİ DEV YAĞMUR SUYU ALTYAPI ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Nazilli’nin Yeşil Mahallesi’nde 1.6 Milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirdiği yağmur suyu menfez ve kolektör hattı inşasını tamamlamak üzere son çalışmalarını yapıyor.
Haber Tarihi: 17.09.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, kentin altyapisina milyonlarca liralik dev yatirimlar yapiyor. Kentin farkli noktalarinda süren çalismalar, Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) ekiplerinin etkin çalismalariyla uzun ömürlü ve kalici birer hizmete dönüsüyor.

Gelisen kentin artan ihtiyaçlarini tamamlamak ve gelecege güçlü bir altyapi birakmak için çalisan ASKI ekipleri, Nazilli’nin Yesil Mahallesi’nde yagmur suyu iletim hatti yapim çalismalarinda sona dogru geldi.

Menfez ve büyük çapli betonarme borular ile altyapida köklü çözüm

1.6 milyon liralik yatirim bütçesi ile insa edilen çalismada yagmur suyu iletim hattinda, demir yolunun altindan geçen bölümün yatay delgi metodu ile tamamlanmasindan sonra baglanti çalismasina baslandi. Içinden insan geçebilecek boyutta devasa borular ile yapilan hat, asiri yagislarda yasanabilecek taskinlardan mahallenin etkilenmemesi saglayacak. Büyük çapli betonarme borular ve genis menfezlerle insa edilen hat ile yagmur sulari Dereköy Çayi'na desarj edilecek.

Muhtar Öztürk: Çalismalar son asamaya geldi

ASKI tarafindan yapilan çalismadan memnuniyet duydugunu ifade eden Yesil Mahalle Muhtari Senol Öztürk, “Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin Yesil Mahalle’deki 1.6 milyon liralik bu yatiriminda çalismalar son asamaya geldi. ASKI yetkilileri çalismalari hassasiyetle takip ediyor. Projenin tamamlanmasiyla birlikte basta 809 sokak olmak üzere bölgedeki su baskinlarinin önüne geçilecek” dedi.

|