BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN “7 EYLÜL AYDIN’IN KURTULUŞU” TEMALI RESİM VE ŞİİR YARIŞMASI

Aydın Büyükşehir Belediyesi,Aydın’ın Kurtuluşu’nun99. yıldönümü etkinlikleri kapsamında tablet bilgisayar, bisiklet, puzzle ödüllü resim ve şiir yarışması düzenliyor.
Haber Tarihi: 27.08.2021
|

Efeler diyari Aydin’in düsman isgalinden kurtulusu bu yilda cosku ve sevinç içerisinde kutlanacak. Iki defa isgal edilen ve iki defa düsman isgalinde kurtarilan tek sehir olan Aydin, bu zaferi elde ederken Efeleri, kadini, erkegi, genci ve yasliysa destansi bir mücadele örnegi sergilemistir.

Genç efelerin geçmisle kurduklari bag güçlendirilecek

Aydin Büyüksehir Belediyesi de gençlerin duygularini siir ve resimle ifade etmelerini saglayacak “7 Eylül Aydin’in Kurtulusu” temali bir yarisma düzenliyor. Aydin içerisindeki okullarda ögrenim gören tüm ilk ve ortaokul ögrencilerine yönelik olarak düzenlenen serbest teknikle hazirlanan eserlerin katilacagiresim ve siir yarismasi ile genç efelerin geçmisle kurduklari bag güçlendirilerek, yaraticiliklarini ortaya çikaracak ve bu destansi zafer bir kez daha kültür, sanat ve edebiyat ile taçlanacak.

7 Eylül’ün bagimsizlik ve özgürlük anlamina gelen kurtulusun ilk günü olduguna dikkat çeken Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, siir ve resim yarismasi ile gençler günün anlamina deger katacak eserler gelecegine emin oldugunu belirtti. Baskan Çerçioglu Aydin’daki tüm ilk ve ortaokul ögrencilerini yarismaya katilmaya davet etti.

Yarisma için basvurular 3 Eylül 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar, eserlerin elden teslimi ya da posta yoluyla, Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi’nayapilacak.

Yarisma için iletisim

Yarisma ile ilgili detayli bilgiye,444 40 09 / Dâhili: 1212 -1205 numarali hatlardan ve https://aydin.bel.tr/detail/9783/tc-aydin-buyuksehir-belediyesi-7-eylul-aydin-in-kurtulusu-konulu-resim-ve-siir-yarismasi-sartnamesi-2021 linkinde kolaylikla ulasiliyor.

|