AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KABAK TATLISININ COĞRAFİ İŞARETİNİ ALDI

Aydın'a özgü ürünlerin tanıtılması ve tescillenmesi için çalışmalar yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da özellikle ramazan sofralarının vazgeçilmezi olan kabak tatlısı için coğrafi işaret aldı.
Haber Tarihi: 27.08.2021
|

Aydin'a özgü ürünlerin tanitilmasi ve tescillenmesi için çalismalar yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, Aydin'da özellikle ramazan sofralarinin vazgeçilmezi olan kabak tatlisi için cografi isaret aldi. Katma degerli üretimde markalasmanin ve tescilin önemine isaret eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, alinan cografi isaretle birlikte hem kabak tatlisi üreten üreticilerin kazanacagini hem de tüketicilerin dogru ürünle bulusacagini ifade etti.

Aydin'da özellikle tarimsal üretimin çesitlendirilmesi ve katma degerli tarimsal ürünlerin degerlendirilmesi yönünde birçok çalisma yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi kabak tatlisi için de cografi isaret aldi. Gerekli çalismalar yürütüldükten sonra alinan cografi isaretle birlikte kabak tatlisinin ticari olarak üretimine bir standart getirilmis oldu. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafindan cografi isaret verilen kabak tatlisi bundan sonra belirlenen standartlar disinda ticari olarak üretilemeyecek.

Özellikle tarimsal üretimde markalasmanin ve tanitimin önemine vurgu yapan Baskan Çerçioglu, Aydin'da üretilen ürünlerin degerinin artirilmasi için çalismalar yapmaya devam edeceklerini söyledi. Tüketicilerin dogru ürünlerle bulusmasini önemsediklerini ifade eden Baskan Çerçioglu, "Bir tarim memleketi olan Aydin, birçok ürünün üretiminde ön siralarda geliyor. Üreticilerimizin katma degerli ürünler üreterek daha fazla kazanmasinin yani sira bunlarin tescillenmesini de önemsiyoruz. Bu sebeple üretime verdigimiz destegin yani sira ürünlerimizin korunmasina yönelik cografi isaretli ürün sayisini artirmak için de Aydin'la ün bagi bulunan her ürünün tescili için çalisiyoruz. Yürüttügümüz çalismalarla ürünlerimizin degeri artiyor, kazanan yine üreticilerimiz ve dogru ürünle bulusan biz tüketiciler oluyor" seklinde konustu.

|