AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA AŞURE İKRAMI

Muharrem ayıyla birlikte Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan aşure binlerce vatandaşa ikram edildi.
Haber Tarihi: 23.08.2021
|

Paylasma, birliktelik, bolluk ve bereketi temsil eden asure, Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan hazirlandi. Geleneksel olarak her yil düzenlenen asure ikrami, bu yil da Aydin’in tüm ilçelerinde Büyüksehir’in kurdugu çadirlarda yapilacak.

Alti gün sürecek asure ikramlarinin ilki, Sultanhisar-Atça, Koçarli ve Karacasu ilçelerinde gerçeklestirildi. Asure ikramina yogun ilgi gösteren vatandaslar, geleneklerin devam ettirilmesinin sicak bir duygu olusturduguna dikkat çekerek, Büyüksehir'in bu gelenegi devam ettirmesinden memnuniyet duyduklarini ifade etti.

Asure ikrami yapilacak noktalar

24 Agustos’ta Efeler’de gerçeklestirilecek asure ikrami, Yagcilar’in meydan yönünde giris tarafinda ve Bey Camisi önünde yapilacak. Diger günlerde ise sirasiyla 25 Agustos Çarsamba günü Söke, Yenipazar, Didim; 26 Agustos Persembe günü Germencik, Çine, Nazilli; 27 Agustos Cuma günü Sultanhisar, Buharkent, Incirliova, Bozdogan, Kusadasi; 28 Agustos Cumartesi günü ise Kösk, Kuyucak ve Karpuzlu ilçelerinde yapilacak.

ABB Baskani Özlem Çerçioglu, 17 ilçenin tamaminda yapilacak olan asure ikramlarinin bolluk, bereket, dostluk ve huzur getirmesini temenni etti.

|