ASKİ’NİN ÇALIŞMALARIYLA AYDIN’IN ALTYAPISI YENİLENİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kentin altyapı ağını yenilemek ve güçlendirmek için yatırımlarını hız kesmeden sürdürüyor. ASKİ ekipleri, kentin dört bir yanında gerçekleştirdikleri yoğun çalışmalarıyla yeni hatlar oluşturup kalıcı ve güçlü bir altyapı inşa ediyor.
Haber Tarihi: 19.08.2021
|

Hizmet odakli çalisma anlayisiyla Aydin’in tüm ilçelerinde altyapi yenileme ve yapim islerini sürdüren Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) kalici yatirimlarla modern bir altyapi agi olusturmayi sürdürüyor. Bu kapsamda içme suyu, içme suyu kaynak çalismasi, yagmur suyu, tarimsal sulama ve kanalizasyon hatti yapim isleri planli bir sekilde hayata geçiriliyor.

Içme suyu bag, bahçe ve tarla sulamasinda kullanilmamali

Son yillarda iklim degisikliginin etkileri kendini hissettirirken, ASKI de vatandaslarin özellikle içme suyu konusunda daha duyarli olmasi çagrisinda bulundu. ASKI özellikle içme suyunun bag, bahçe ve tarla sulamasinda kullanilmamasi için uyarilarda bulunuyor.

Içme suyu hatlari yenileniyor, yeni kaynaklar olusturuluyor

Vatandaslarin yasam konforunu arttirmak için hizli ve çözüm odakli çalisan ASKI ekipleri, farkli noktalarda es zamanli olarak içme suyu hatti ve kaynak drenaj çalismasi gerçeklestiriyor. ASKI ekipleri; Kösk’ün Kiran mahallesinde de içme suyu kaynak drenaj çalismasini sürdürürken; Didim’in Hisar, Kösk’ün Akçaköy ve Çine’nin Kahraman mahallelerinde de içme suyu hatti yapim çalismalarina devam ediyor.

Muhtar Içöz: Baskanimiz sag olsun, 45 yillik hatlarimiz yenileniyor.

Kahraman Mahallesi’nde yeni baslayan çalisma ile ilgili konusan Muhtar Taner Içöz, “Baskanimiz sag olsun, 45 yillik hatlarimiz yenileniyor. Mahallemizde su problemi kalmamis olacak. Belediyenin tüm birimlerden memnunuz. Özlem Baskanimiz basta olmak üzere emegi geçen herkese mahallem adina tesekkür ediyorum” dedi.

Yeni hatlar, güçlü altyapi

Büyük yatirimlarla kentin yagmur suyu altyapi agini da genisleten ASKI; Efeler’in Kulogullari ve Gödrenli mahallelerinde yagmur suyu hatti yapim ve yenileme islemlerine hizla devam ediyor.

Mursalli’da dev yatirim hizla ilerliyor

ASKI yakin zamanda önce Germencik’in Mursalli Mahallesi’nde yaklasik maliyeti 15 milyon liraya bulan altyapi yatiriminin temelleri atti. Proje ile birlikte binlerce metrelik içme suyu ve kanalizasyon hatti insa edilirken, yenilesmis baglantilar ile evlere su ulastirilacak. Mahallelerinde çalisma yapilan vatandaslar, ASKI’nin çözüm odakli hizmetlerinden duyduklari memnuniyeti belirterek Baskan Özlem Çerçioglu’na tesekkür etti.

|