AYDIN’IN SULTANLARI YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Sultanlar Ligi’nde mücadele eden kadın voleybol takımı yeni sezon hazırlıklarına Başantrenör Alper Hamurcu yönetiminde başladı. Yeni transferleri ile kadrosunu güçlendiren Aydın’ın Sultanları bu sezon üç farklı kulvarda mücadele edecek.
Haber Tarihi: 16.08.2021
|

Türkiye’de ve Avrupa’da Aydin’i basariyla temsil eden Aydin Büyüksehir Belediyespor Kulübü kadin voleybol takimi, yeni sezon hazirliklarina basladi. Bu yil 3 farkli kulvarda yarisacak olan Aydin’in Sultanlari, 2021-2022 sezonunda Misli.com Sultanlar Ligi ve Türkiye Kupasi ile birlikte Avrupa’da Balkan Kupasi’nda sahada olacak.

Zorlu bir sezona en iyi sekilde hazirlanmak için yogun antrenman temposuna baslayan Aydin’in Sultanlari; basantrenör Alper Hamurcu yönetiminde ve yeni transferleriyle birlikte güçlenen kadrosuyla 2021-2022 sezonunda ligin iddiali takimlari arasinda olacak.

6 yeni transfer yapildi

Kaliteli oyuncu kadrosunu yerli ve yabanci isimlerle güçlendiren Aydin Büyüksehir Belediyespor alti yeni transfer gerçeklestirdi. Yabanci transferde Anna Nicoletti ve Greta Szakmary’ye imza attiran Aydin Büyüksehir Belediyespor; yerli oyuncu transferinde ise Çanakkale Belediyesi’nden Merve Nur Öztürk, Fenerbahçe’den Melis Yilmaz, Galatasaray’dan Ergül Eroglu ve bu sezon takimin kaptanligini yapacak olan Güldeniz Önal ile anlasarak kadrosunu güçlendirdi.

Baskan Çerçioglu “Muhtesem atmosferlerde izledigimiz maçlari özledik.”

Takimin yeni sezonda da mücadeleci ruhuyla Aydinlilari gururlandirmaya devam edecegine inandigini belirten Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskani Özlem Çerçioglu, “Her sezon ortaya koydugu mücadeleci ruh ile basarili sonuçlar alan ve gençlere örnek olan takimimiz oldugu için çok mutluyuz. Bu yil da ligde üst siralarda yer alan ve Balkan Kupasi’nda da adindan söz ettiren bir takim olacagimiza inaniyorum. Kisitli da olsun seyircilerin tribünlerde yerini almasini istiyoruz. Salonda seyircinin olusturdugu o muhtesem atmosferlerde izledigimiz maçlari özledik. Yeni sezonun oyuncularimiz, teknik heyetimiz ve taraftarlarimiz için hayirli olmasini diliyorum.” dedi.

“Olimpiyatlar oyunlarindaki performans gelecek için çok büyük umut verdi.”

Aydin Büyüksehir Belediyespor kadin voleybol takimi basantrenörü olan ve ayni zaman A Milli Kadin Voleybol Takimi’nin da yardimci antrenörlügünü yapan Alper Hamurcu, Türkiye’yi gururlandiran 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari’ndaki basarili serüven hakkinda “Olimpiyatlar, ikinci defa katildigimiz ve zorlu geçen bir süreçti. Oraya kadar çok iyi voleybol oynayarak geldik. Voleybol adina çok güzel seyler yaptik. Gruptan çikmayi bekliyorduk ama Çin gibi bir takimi 3-0 gibi çok rahat bir sekilde geçebilmemiz konusunda kimsenin bir beklentisi yoktu. Çeyrek finalde Kore ile oynuyor olma firsatini yakaliyor olmak çok önemliydi. Takimin performansi ve bir arada oynuyor olmasi, bizleri en çok mutlu eden seylerdir biriydi. Gelecek için çok büyük umut verdi.” dedi.

Aydin’in Sultanlari üç farkli kulvarda mücadele edecek

Ligdeki diger takimlarin da kadrolarini güçlendirmesiyle takimlar arasindaki farkin geçen yila göre daha da azaldigina ve ligin zorlu geçecegine dikkat çeken Alper Hamurcu, ayrica 3 farkli kulvarda yarisacaklarini da belirterek “Bu yil Türkiye ligi, Türkiye Kupasi ve Balkan Kupasi’nda gibi 3 farkli kulvarda yarisacagiz. Balkan Kupasi’nin tarihi belli degil onu bekliyoruz. Bu süreçte bizleri yoruyor çünkü hiçbir seyi planlayamiyoruz. Türkiye Kupasi çok zor, son 20 yilda sampiyon olan takimlar belli, orada gerçekçi hedefler koymak lazim. Turu geçmek hedeflerimizden biri ama turu geçerken olabildigince lige hazirlanabilecek takimi olusturmak açisindan da bir takim seyleri insa etmeyi planliyoruz. O süreç bizim için çok faydali geçecektir.” ifadelerini kullandi.

“Ilk hedefimiz playofflara kalmak”

Türkiye liginde bu sezondaki hedeflerine ulasmak için basamak basamak ilerlemek gerektigini belirten Hamurcu, “Bu sene çok daha sert ve zor maçlar bizleri bekliyor. Hedefi basamak basamak kuruyor olmak lazim. Ilk hedefimiz playofflara kalmak, sonrasinda ilk alti ve Avrupa Kupasi belirledigimiz hedefler içerisinde.” dedi.

“Onlari ve desteklerini çok özledik.”

Aydinli taraftarlarin kaliteli ve iyi bir seyirci oldugunu belirterek tribünlerde onlari görmeyi çok özlediklerini belirten Hamurcu, “Yüzde elli kapasite ile oynanacak gibi seyler konusuluyor. Umarim böyle bir sey olur, her gittigim yerde söyledigim seylerden biri Aydin seyircisinin ne kadar kaliteli ve iyi bir seyirci oldugu. Hem kendi takimlarina çok büyük destek veriyorlar, hem de rakip takima gösterilen saygi çogu yerde bulamayacaginiz seylerden bir tanesidir. Bunun için bizde onlari ve desteklerini çok özledik. Umarim federasyon böyle karar alir.” seklinde konustu.

|