AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN GERMENCİK’E DEV YATIRIM

Aydın Büyükşehir Belediyesi kentin altyapısına yaptığı dev yatırımlara bir yenisini ekliyor. Germencik’in Mursallı Mahallesi’nin altyapısını yenileyecek çalışmalar için 15 milyon liralık dev bir yatırımın temelleri atıldı.
Haber Tarihi: 09.08.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi modern bir kent altyapisi insa etmek ve vatandaslarin yasam kalitesini yükseltmek için yatirimlarini sürdürüyor. Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü (ASKI) tarafindan yapilan ve yaklasik maliyeti 15 milyon liraya bulan altyapi yatiriminin temelleri Germencik’in Mursalli Mahallesi’nde atildi.

Mursalli’ya kalici, islevsel ve modern bir altyapi insa ediliyor

Hizmet odakli belediyecilik anlayisi ile çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi; hizli ve çözüm odakli olarak çalisan ASKI ekipleri araciligiyla Aydin’a kalici, islevsel ve modern bir altyapi insa ediyor. Mursalli’da baslanan altyapi yenileme ve yapim çalismalari ile mahallenin kanalizasyon ve içme suyu hatlari bastan sona yeniden insa edilecek. Artan nüfus ile birlikte, gelisen kentin ihtiyaçlarini planli bir sekilde yerine getiren ASKI; bu çalismayla uzun ömürlü bir yatirimi daha Aydin’a kazandirmis olacak.

Binlerce metrelik altyapi agi yenileniyor

ASKI yapimina basladigi bu çalismasiyla Mursalli’da çok genis bir altyapi agi kurmus olacak. Proje ile birlikte binlerce metrelik içme suyu ve kanalizasyon hatti insa edilirken, yenilesmis baglantilar ile evlere su ulastirilacak. Bu kapsamda 11.500 metre içme suyu hatti, 10.800 metre kanalizasyon hatti, 400 metreküp su deposu, 450 parsel baglantisi ve 550 abone baglantisi yapilacak.

Baskan Çerçioglu: Aydin’in altyapisini güçlendiren ve gelecegine yönelik kalici yatirimlarimiza devam edecegiz.

Aydin gelecegine Büyüksehir Belediyesi’nin büyük yatirimlar gerçeklestirdigini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, “Altyapi hatlarinin yenilenmesi için büyük yatirimlar yapiyoruz. Gelecege dönük olan bu yatirimlarimiz ile uzun yillar bir daha el degmeden hizmet verilecek. Mursalli’daki bu çalisma ile mahallenin altyapisini sil bastan yenilemis olacagiz. Ayni sekilde pek çok noktada daha ASKI ekiplerimiz çalismalarini sürdürüyor. Aydin’in altyapisini güçlendiren ve gelecegine yönelik kalici yatirimlarimiza devam edecegiz.” dedi.

|