ASKİ'DEN VATANDAŞLARA SUYU DİKKATLİ KULLANMA ÇAĞRISI

Haber Tarihi: 05.08.2021
|

Hava sicakliklarinin yüksek seviyelerde oldugu bu günlerde, kaliteli ve saglikli içme suyu iletiminde sikinti yasanmamasi için Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi Genel Müdürlügü'nden (ASKI) suyun dikkatli kullanimiyla ilgili uyari geldi. Uyarida, temin edilen ve sebekelere verilen sularin sadece içme ve kullanma suyu olarak kullanilmasi, tarimsal sulamada kullanilmamasi gerektigi hatirlatildi.

ASKI tarafindan, dünyada ve ülkemizde kurakligin ve iklim degisikliginin etkileri giderek daha fazla hissedilirken kurakliktan en az etkilenmek için yilin en yüksek sicakliklarinin yasandigi bugünlerde içme suyunun her zamankinden daha bilinçli kullanilmasi gerektigi hatirlatildi. Uyarida, özellikle kirsal mahallelerde içme suyunun bag, bahçe ve tarla sulamasinda kullanildigi belirtilirken bunun önüne geçilmesi gerektigi vurgulandi.

Açiklamada, içme suyunun bag, bahçe ve tarla sulamasinda fazlaca kullanilmasindan dolayi yüksek mahallelerde suyun debisinin düstügü, bu sebeple de buralarda yasayan vatandaslarin magduriyet yasadiginin alti çizilirken "Yasanmasi muhtemel sikintilari önleyebilmek adina tüm halkimizi içme suyumuzu tasarruflu kullanmaya ve daha duyarli olmaya davet ediyoruz. Tabiatin ve tüm canlilarin yasam kaynagi olan içme sularimizin korunmasi; doganin ve gelecek nesillerimizin daha ferah yasayabilmesi için en önemli görevlerimizin basinda gelmektedir. Gelecege saklayacaginiz her bir damla su tüm canlilar için hayat demektir. Bu hassasiyetle tüm abonelerimizin duyarlilik göstermelerini önemle rica ederiz" denildi.

|