BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AYDIN’IN TARIMSAL SULAMA AĞINI YATIRIMLARIYLA GENİŞLETİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi üretimi arttıracak ve damla sulamayı teşvik edecek bir çalışma daha gerçekleştiriyor. Kuyucak’ın Yeşildere Mahallesi’nde yapılan çalışmayla suyun tarımsal sulamada daha verimli kullanılması hedefleniyor.
Haber Tarihi: 02.08.2021
|

Dünya genelinde yasanan küresel isinma ile birlikte yasanan kuraklik, su kaynaklarinin kurumasina, nehir ve barajlarda su seviyelerinin ciddi oranda düsmesiyle sonuçlaniyor. Her yaz etkisini daha fazla hissettiren kuraklik, tarimsal üretimi de olumsuz etkiliyor. Su kaynaklarinin azalmasi çiftçilerin de daha az alanda ekim yapmasina ve hasat sonrasinda da yeni bir ürün ekimi konusunda tereddüt yasamasina neden oluyor.

Menderes Nehri’yle sulanan bereketli topraklari ile tarimda öncü bir kent olan Aydin’da tarimsal üretimde suyun daha verimli kullanilmasi için Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yatirimlar gerçeklestiriliyor. Kentin tarimsal sulama altyapisini gelistirmek ve üretimden daha fazla verim alinmasini saglamak için yeni bir noktada daha çalisma gerçeklestiren Büyüksehir Belediyesi, Kuyucak Ilçesi’nin Yesildere Mahalle’nde hat yapim islerine basladi.

Damla sulama tesvik ediliyor

Kestane, elma, kiraz ve çilek üretiminin yapildigi 1100 dekar arazinin düzenli sulanmasi için yapilan ve kapali sistem olarak insa edilen sulama hatti, ASKI ekiplerinin çalismalariyla hizla ilerliyor. Suyun daha verimli kullanilmasi için üreticileri damla sulama sistemi kullanmaya tesvik eden ASKI ekipleri, damla sulama sistemleri için mevcut olan göletten arazilere ulastirilan hat boyunca 112 adet sulama prizi ve 112 adet kolektör yapacak. 1.3 milyon TL yatirimla gerçeklestirilen çalisma ile Aydin çiftçisinin daha fazla üretmesi ve üretirken de suyu daha verimli kullanmasi hedefleniyor.

Baskan Çerçioglu: Suyumuzun bir damlasini bile bosa harcamamaliyiz.

Aydin’da tarimin gelecegi için suyun dogru ve verimli kullanilmasi gerektigine dikkat çeken Baskan Özlem Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi tarafindan yatirimlarin hiz kesmeden devam edecegini belirterek “Çiftçimiz daha fazla üretsin ve kazansin diye farkli desteklemelerde bulunuyoruz. Bunlardan biri de sulama suyuna daha kolay ulasilmasi ve bunun daha verimli kullanilmasidir. ASKI ekiplerimiz araciligiyla bu çalismalari gerçeklestiriyoruz. Özellikle damla sulama sistemi ile sulama yapilmasi çok önemli. Suyumuzun bir damlasini bile bosa harcamamaliyiz. Suyun degerini en iyi anlayacak olan da dogayi taniyan ve ona en çok deger veren çiftçilerimizdir. Biz büyüksehir olarak, üretimin artmasini ama suyun da verimli kullanilmasini istiyoruz. Bunun için de modern, sürekliligi saglayacak, kaynaklari yok etmeyecek iyi tarim uygulamalarina önem veriyor, çiftçilerimiz de buna tesvik ediyoruz” dedi.

|