BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: TÜRKİYE YENİDEN ATATÜRK KADINLARININ OMUZLARINDA YÜKSELECEK

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye'de belediye seçimlerinde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınma tarihi olan 3 Nisan 1930'un 91. yıldönümünde bir mesaj yayımladı.
Haber Tarihi: 02.04.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Türkiye'de belediye seçimlerinde kadinlara seçme ve seçilme hakki taninma tarihi olan 3 Nisan 1930'un 91. yildönümünde bir mesaj yayimladi. Mesajinda kadinlarin elde ettikleri haklardan bir geriye gidisin asla kabul edilmeyeceginin altini çizen Baskan Çerçioglu, "Mücadelemiz herkesin esit bireyler olmasina kadar, kadinla erkegin esit haklara sahip olacagi güne kadar sürecek" dedi.

Baskan Çerçioglu mesajinda sunlari kaydetti:

1930 yilinin 3 Nisan'i biz kadinlar için Türkiye'de bir milattir.Bugüne kadar seçilen benim gibi onlarca kadin belediye baskani ve seçimle görev basina gelen her kadin, bu tarihin ne kadar kiymetli oldugunu iyi bilmektedir. Biz kadinlar, Atatürk Cumhuriyetinin en büyük kazanimlarindan olan kadinlarin seçme ve seçilme haklarini almalarinin büyük bir devrim oldugunu bilincindeyiz. Bu esitlik ilkesini ruhlarinin en derininde hisseden biz kadinlar, kazandigimiz haklarimizdan geriye dönüsü asla kabul etmiyoruz. Gün 3 Nisan olsa da, yil artik 1930 degil! Günümüz dünyasi büyük bir dönüsümün içerisine girmisken, bizlere düsen görev, 91 yil önce aldigimiz haklarimizin tam anlamiyla kullanilmasini saglamaktir. Bunu sadece seçme ve seçilme özelinde degil, yasam hakki noktasinda da siki sikiya savunuyoruz. Bu noktadan bakarsak, özellikle Istanbul Sözlesmesi gibi temel insan hakki olan yasami savunan her türlü hakkimizi sonuna kadar savunacagiz. Ne yazik ki bir asra yaklasan sürede demokratik temsiliyet noktasinda istenen esitlik saglanamadi. Kadinlarimiz Türkiye'nin dört bir tarafinda birer birer katledilirken, esitlik ilkesine de yasam hakkimiz kadar kuvvetli sariliyoruz. Bizlere seçme ve seçilme hakkini veren ve buralarda olmamizi saglayan kurucu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaslarina sükranlarimizi sunuyoruz. 'Ruhlari sad olsun' dedigimiz bu önderlerimizin tam da istedikleri gibi bir Türkiye mümkün ve bu Türkiye, yeniden Atatürk kadinlarinin omuzlarinda yükselecek.

|