AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÜRETİCİLERE VERİMİ YÜKSEK SAKIZ KOÇU HİBE ETMEYE DEVAM EDİYOR

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bundan 5 yıl önce başlanan "Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nin bir başka ayağı olan üreticilere sakız koçu dağıtımı devam ediyor.
Haber Tarihi: 08.01.2021
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan bundan 5 yil önce baslanan "Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nin bir baska ayagi olan üreticilere sakiz koçu dagitimi devam ediyor. Aydin genelinde 25 bas ve üzeri koyunu olan üreticilere hibe edilen sakiz koçu dagitimi projesiyle amaçlanan, verimi yüksek olan sakiz koyunu nüfusunu artirmak.

"Aile Tipi Koyunculuk Projesi"nde bir taraftan kadinlar basta olmak üzere koyuncululuga baslamak isteyenlere 2 disi 1 erkek sakiz koyunu hibesi devam ederken bir taraftan da koyun üreticilerine sakiz koçu hibesi yapiliyor. Üreticilerin çoklu dogum orani yüksek sakiz koçlariyla daha fazla kuzu almasi hedeflenirken ayni zamanda kendi koyunlarini da sakiz irkina çevirmeleri amaçlaniyor.

"Baskan Çerçioglu'nun yaptigi iyiligi annem-babam yapmadi"

Kusadasi'nin Yaylaköy Mahallesi'nde 5 yildir koyunculuk yapan Zarife Ertan "Allah Baskan Çerçioglu'ndan bin kere razi olsun. Bana yapilan iyiligi annem-babam yapmadi. Bizim elimizde sakiz koyunu kirmasi vardi, diger koçlari aradan çikaracagim, bu koçla birlikte sürüm sakiza dönecek. En büyük sikintimiz yüksek yem fiyatlari. Hayvancilikla ugrasan insanlar bikmak üzere" ifadelerini kullandi.

Germencik'in Nesetiye Mahallesi'nde koyunculuk yapan Haci Tanriverdi ise kendisini bildi bileli koyunculuk yaptigini söyledi. "Su anda 100'e yakin koyunum var. Duyduk ki Baskanimiz Özlem Çerçioglu damizlik sakiz koçu hibe ediyormus. Ben de basvurdum. Allah razi olsun, bana da bir tane verdiler. Insallah sürüm sakiza dönecek" seklinde konustu.

Baskanvekili Altintas: Özlem Baskan'in projesiyle Aydin'da koyun sayisi artiyor

Oldukça kiymetli olan sakiz koçlarini alan tüm üreticiler memnuniyetlerini ifade ederken sakiz koyunlarinin dagitimlarina katilan Aydin Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Baris Altintas, "Tarim ve hayvancilik projelerimizde Atatürk'ün Cumhuriyetin ilk yillarinda uyguladigi projelerinden ilham aliyoruz. Aydin'i tarimin yani sira hayvancilikta da en iyi yere getirecegiz" ifadelerini kullandi.

Baskanvekili Altintas, üreticileri de düsünüp koyun sayisinin artmasi için sakiz koçu hibesine devam ettiklerini belirtip "Sakiz irkinin en öne çikan özelligi çoklu dogum oraninin çok yüksek olmasi. Bu projemizi gelecegi öngörerek uyguluyoruz. Bundan 20-30 yil sonrasinda Aydin'in küçükbas hayvanciliginda da en iyi yere gelmesini amaçliyoruz. Baskanimiz Özlem Çerçioglu'nun bu projesi üreticilerimize derman oluyor. 17 ilçedeki üreticilerimize sakiz koçlari hayirli, bereketli olsun. Bizler her zaman üreticimizin yanindayiz" dedi.

Üreticilerin, aldiklari Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Koçarli Yeniköy'deki üretim çiftliginde yetistirilen sakiz koçlarini üç yil süresince ellerinde tutmasi gerekiyor. Basvurular ise Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Hizli Çözüm Merkezi olan 444 40 09 numarali telefondan yapilabiliyor.

|