ASKİ AYDIN’A YENİ SU KAYNAKLARI KAZANDIRIYOR

Suyun her damlasına önem veren, içme suyu ve tarımsal sulamada kullanılmak üzere kaynaklar oluşturan Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) 2020 yılında birçok yatırıma imza attı.
Haber Tarihi: 01.01.2021
|

Suyun her damlasina önem veren, içme suyu ve tarimsal sulamada kullanilmak üzere kaynaklar olusturan Aydin Su ve Kanalizasyon Idaresi (ASKI) 2020 yilinda birçok yatirima imza atti. ASKI ekipleri 2020 yilinda 10 ilçedeki 43 farkli noktada 219 drenaj çalismasi yaparak yeni su kaynaklari olusturdu.

Kaynak ve drenaj çalismalarinda yüksek verim alindi

ASKI ekipleri tarafindan içme suyu, kaynak ve drenaj çalismalari kapsaminda Bozdogan, Çine, Germencik, Koçarli, Kösk, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar ve Yenipazar ilçelerindeki 40 farkli noktada çalismalar bitirildi. Ayrica 3 farkli noktada da çalismalar devam ediyor. Toplam 43 farkli noktada 219 drenaj çalismasi yapan ekipler, 4.5 milyon metreküp suyu vatandaslarin hizmetine sundu.

Bu kapsamda on binlerce metrelik isale hatti dösemesi de yapilarak, saglikli sular yeni hatlar üzerinden musluklara ulastirildi.

Baskan Çerçioglu: Hiçbir su kaynak sonsuz degil, suyu idareli kullanalim

Hiçbir su kaynaginin sonsuz olmadigini vurgulayan Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, vatandaslarin su kullanimi konusunda daha dikkatli ve tasarruflu olmasinin önemine dikkat çekti. Iklim degisikliklerinin etkisini göstermesi ile yagis alan gün sayinin azaldigini ve bunun sonucunda kaynaklarin da azalacagini belirten Baskan Çerçioglu, “Aydin Büyüksehir Belediyesi kurumsal gücüyle Aydinlilarin içme suyu ihtiyacini karsiliyor ve yeni kaynaklar üretiyor. Su, günlük yasamimizin büyük bir parçasi, ancak küresel isinma sonucu dünyamizda olusan kuraklik tehdidine karsi suyu dikkatli kullanmaya özen gösterelim” uyarisinda bulundu.

Baskan Çerçioglu göreve geldiklerinde yaklasik 60 mahallede suyun haftanin ancak belirli günlerinde verildigini hatirlatip "Geçen süreçle birlikte ASKI ekiplerimiz Aydin'in her bir kösesinde geceli-gündüzlü çalisarak hiçbir mahallemizi susuz birakmadi. Ekiplerimiz ayni özveriyi önümüzdeki süreçte de sürdürecek" seklinde konustu.

|