Çerçioğlu’ndan “Sosyal Mesafeyi Koruma” çağrısı

Coronavirüse karşı tüm ortak kullanım alanlarında en üst seviyede dezenfeksiyon işlemi yürüten Aydın Büyükşehir Belediyesi, bir taraftan da halkı bilinçlendirme çalışmaları yapıyor.
Haber Tarihi: 18.03.2020
|

Coronavirüse karsi tüm ortak kullanim alanlarinda en üst seviyede dezenfeksiyon islemi yürüten Aydin Büyüksehir Belediyesi, bir taraftan da halki bilinçlendirme çalismalari yapiyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu da salginin yayilmamasi için sosyal mesafenin korunmasi yönünde vatandaslari uyariyor.

Coronavirüs salgininin yayilmamasi için Aydin'daki kamu kurum ve kuruluslari dahil tüm ortak kullanim alanlarinda dezenfeksiyon islemi uygulayan Aydin Büyüksehir Belediyesi, halki bilinçlendirmek için de çalismalar yürütüyor. Aydin genelinde kurulan pazarlarin yani sira tüm vatandaslara coronovirüse karsi yapilabileceklerle ilgili brosür dagitimina devam eden belediye, billboardlarda ve LED ekranlarda da önlemleri anlatan görseller kullanmaya basladi. Aydin genelinde hayata geçirilerek herkese ulasan uygulamayla coronovirüse karsi neler yapilmasi gerektigi anlatiliyor.

MOBIL DEZENFEKTE EKIPLERI GÖREV BASINDA

Diger taraftan Büyüksehir Belediyesi'nin Aydin genelinde hizmet veren mobil dezenfekte ekipleri tarafindan ortak kullanim alanlari ile kamu kurum ve kuruluslarinda dezenfeksiyon islemine devam ediliyor. 24 saat esasina göre yapilan çalismalarla simdiye kadar polis, jandarma noktalari, karakollari ve araçlari dahil cezaevleri, postane gibi tüm kamu kurumlarinda dezenfeksiyon islemi uygulandi. Mobil dezenfeksiyon ekipleri Aydin genelindeki huzurevleri, çocuk oyun alanlari gibi risk gruplarinin kullandigi her yerde çalisma yürütürken toplu tasima araçlari ve taksilerde de dezenfeksiyon islemi uyguluyor.

“SOSYAL MESAFEYI KORUYALIM"

Coronavirüs salginina karsi halki sürekli bilgilendiren Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, vatandaslari sosyal mesafeyi korumalari yönünde uyarida bulundu. Çerçioglu salginla basa çikmak için herkesin bilinçlenmesi gerektiginin altini çizerek, "Yerel yönetim olarak bizlerin aldigi önlemlerin yani sira vatandaslarimizin da kendi önlemlerini almasi gerekiyor. Salginla ancak herkes mücadele ederse basa çikabiliriz. Bu sebeple herkese görev düsüyor. Sosyal mesafeyi de korumak zorundayiz. Bu sebeple gerekli olmadikça disariya çikmamaliyiz. Salgina karsi bilinçli olmali, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için gerekli hijyen kurallarina uymaliyiz. Vatandaslarimizin uyarilari dikkate alarak gerekli özeni gösterecegine eminim" dedi.

 

|