Çerçioğlu: “Çanakkale’yi geçilmez kılan şehitlerimizi minnetle anıyorum”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Çanakkale Zaferi"nin 105. yıldönümünde şehitleri unutmadı.
Haber Tarihi: 18.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Çanakkale Zaferi'nin 105. yildönümünde sehitleri unutmadi. Çanakkale Savasi'nin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün parildadigi bir zaferle sonuçlandigini hatirlatan Baskan Çerçioglu, “Çanakkale'yi geçilmez kilmak için canlarini hiçe sayan sehitlerimizi ve gazilerimizi sükranla aniyorum” dedi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Çanakkale Zaferi'nin 105. yildönümünü nedeniyle açiklamada bulundu. Çanakkale Zaferi'nin bagimsizlik yolunda Milli Mücadele'nin atesinin yakildigi yer oldugunu ifade eden Çerçioglu, "Milli Mücadele'nin temellerinin atildigi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bir yildiz gibi parladigi Çanakkale Zaferimizin 105. yildönümü tüm vatandaslarimiza kutlu olsun. Milletimizin yokluklar içerisinde imza attigi bu zaferi bugün de gururla kutluyoruz" dedi.

Çanakkale Zaferi'nin sadece Türkiye tarihinde degil dünya tarihinde de bir kirilma yarattigini hatirlatan Baskan Çerçioglu açiklamasinda, "Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere, Çanakkale'yi geçilmez kilmak için canlarini hiçe sayan sehitlerimizi ve gazilerimizi sükranla aniyor, minnet duygularimi ifade ediyorum" diyerek Çanakkale Savasi’nda sehit olan askerlerimizi ve gazilerimizi andi.

 

 

|