Aydın Büyükşehir Belediyesi corona'ya karşı Salgın Hastalıklarla Mücadele Kurulu oluşturdu

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından "pandemi" sınıfına alınan corona/covid-19 salgınına karşı "Salgın Hastalıklarla Mücadele Kurulu" oluşturdu.
Haber Tarihi: 12.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Dünya Saglik Örgütü (WHO) tarafindan "pandemi" sinifina alinan corona/covid-19 salginina karsi "Salgin Hastaliklarla Mücadele Kurulu" olusturdu. Salginla mücadelede süratli karar almanin ve uygulamanin önemine vurgu yapan Baskan Çerçioglu, kurul koordinasyonunda Büyüksehir Belediyesi personelinden baslamak üzere halkin bilinçlendirilmesi için yogun bir çalisma uygulayacaklarini ifade etti.

Kurulla ilgili açiklamalarda bulunan Baskan Çerçioglu, kurulun simdiye kadar alinan tedbirlerin yani sira WHO ve Saglik Bakanligi'nin yapacagi uyarilari takip ederek, buna göre tedbirler alacagini ifade etti. Kurulun Büyüksehir Belediyesi'nin salgina karsi atacak oldugu adimlarda koordinasyonu saglayacaginin altini çizen Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi daire baskanliklarini da alinacak tedbirlerle ilgili teyakkuza geçirdiklerini söyledi.

Ana hizmet binasina termal kamera yerlestirildi

Kurulun daire baskanliklarina gönderdigi ilk yazida kisisel hijyen vurgusu yapildi. Özellikle vatandaslarla temas halindeki personelin hijyen kurallarina tam riayet etmesi istenen yazida, WHO ve Saglik Bakanligi'nin açikladigi hijyen kurallari tekrarlandi ve tam olarak uyulmasi istendi. Tüm daire baskanliklarinin risk unsuru olabilecek her türlü gelismeyi kurula bildirmesi istenen yazida, Büyüksehir Belediyesi ana binasina termal kamera konularak kontrollerin yapilacagi ifade edildi. Ayrica Büyüksehir Belediyesi birimlerindeki dezenfektan sayisi da artirildi.

Baskan Çerçioglu: Salgini dikkatle takip ediyoruz

Baskan Çerçioglu, Aydin'da ortak kullanim alanlarinda rutin yapilan dezenfeksiyon islemlerinin corona/covid-19 salgininin ilk asamasindan itibaren yogunlastirildigini belirtti. Baskan Çerçioglu "Corona/covid-19 salgini Dünya Saglik Örgütü tarafindan küresel salgin kategorisine çikarildi. Biz de yerel yönetim olarak salginla mücadelede hizli ve dogru kararlar alip uygulayabilmek için 'Salgin Hastaliklarla Mücadele Kurulu'nu olusturduk. Attigimiz her adimi vatandaslarimizin sagligini korumak için yapiyoruz ve salgini dikkatle takip ediyoruz. Olusturdugumuz kurulla Dünya Saglik Örgütü'nün ve Saglik Bakanligi'nin uyari ve çagrilarini yerine getirecegiz. Vatandaslarimizdan hijyen konusunda gerekli hassasiyeti göstereceklerinden eminiz " seklinde konustu.

Büyüksehir Belediyesi teyakkuzda

Baskan Çerçioglu, salginin görüldügü ilk andan itibaren hizli hareket ederek ortak kullanim alanlarindaki rutin dezenfeksiyon islemlerini siklastirdiklarini belirtti. Baskan Çerçioglu, Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenli olarak ana hizmet binasi basta olmak üzere çocuk oyun alanlarinin, kültür merkezlerinin, ASKI ve büyüksehir veznelerinin, otobüslerin, otobüs terminallerinin, otobüs duraklarinin dezenfekte edildigini hatirlatti.   

 

|