Yerli Honamlı keçilerinin sayısı artıyor

Aydın Büyükşehir Belediyesi, bölgenin yerli keçi ırkı olan Honamlı keçilerini yaşatmak için harekete geçti.
Haber Tarihi: 09.03.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, bölgenin yerli keçi irki olan Honamli keçilerini yasatmak için harekete geçti. Büyüksehir Belediyesi’nin çiftliginde veteriner hekim kontrolünde üretimi yapilan keçiler, Aydin’da hayvancilikla ugrasan ihtiyaç sahibi kadinlara hibe edilecek. Böylece kadinlara ekonomik destek de saglanmis olacak.

Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin Koçarli'daki 168 dönümlük Sakiz Koyunu Çiftligi'nde, veteriner hekim kontrolünde bakimi yapilan honamli keçilerinin sayisi her geçen gün artiyor. Dogal mera kosullarinda beslenen keçiler, mera bitkileri tüketirken, yem tüketimini de en az seviyede gerçeklestiriyor. Yüksek et verimliligi bulunan honamli keçileri uygulanan beslenme yöntemi sayesinde hem ikiz ve üçüz dogum yapiyor hem de ortalama agirliklari iki katina çikiyor. Ilk geldiklerinde keçilerin ortalama agirliklari 47 kilogramken dogru bakim ve gösterilen özenle agirliklari ortalama 83 kilograma çikti.

KADINLARA HIBE EDILECEK

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Sakiz koyunu projesinde oldugu gibi yeterli sayiya ulastiklarinda honamli keçilerini de ihtiyaç sahibi kadinlara hibe ederek, kadinlara ekonomik destek saglamayi hedefliyor. Hayvanciligin gelistirilmesi kapsaminda keçi üretimine önem verdiklerini belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, keçilerin kadinlara dagitimina yakin zamanda baslanacagini söyledi.  Çerçioglu "Keçicilik projemize Aydin'da keçiciligi gelistirmek için basladik. Keçilerimizin sayilari istedigimiz noktaya geldiginde sakiz koyunu projemizde oldugu gibi hayvancilik yapmak isteyen kadinlara hibe edecegiz. Inaniyoruz ki Aydin'da, önümüzdeki yillarda, verdigimiz bu desteklerle koyun sayisinda oldugu gibi keçi sayisinda da artis olacak. Bunun yaninda bu projelerimizle kadinlari üretime yöneltiyoruz. Aydin'da küçükbas hayvanciligi çok daha iyi noktalara getirecegiz" dedi.

 

|