Gençler Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Desteğiyle Atatürk İçin Yürüdü

Aydın'da öğrenim gören üniversiteli gençler Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Söke'ye gelişinin 96'ncı yıldönümünde Ata için yürüdü.
Haber Tarihi: 24.02.2020
|

Aydin'da ögrenim gören üniversiteli gençler Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin öncülügünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Söke'ye gelisinin 96'nci yildönümünde Ata için yürüdü.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan gençlere yönelik düzenlenen "ÜniTrekking" etkinlikleri kapsaminda yapilan yürüyüste gençler Latmos Dagi'na çikti. Çörlen Asari ve Bagarcik kalelerine çikan gençler Latmos'taki kaya resimleriyle ilgili de bilgi aldi. Yaklasik 7 saat süren yürüyüsle 10 kilometreye yakin yürüyen gençler Latmos'ta Atatürk pankarti açti.

Latmos'un essiz güzelliginde yapilan yürüyüste Aydin Büyüksehir Belediyesi'nin rehberleri ve egitmenleri tarafindan gençlere rotadaki tarihi ve dogal yapilarla ilgili bilgi de verildi. Üniversite gençlerine yönelik düzenlenen yürüyüsler önümüzdeki haftalarda da devam edecek.

Amaçlarinin Aydin'a üniversite egitimi için gelen gençlere Aydin'in dogal ve tarihi güzelliklerini görmelerini saglamak oldugunu belirten Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise her firsatta Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmaya devam edeceklerini ifade etti.

 

|