BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: KADINLAR KAZANACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi,'8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü' Ulusal Karikatür Yarışması düzenliyor
Haber Tarihi: 24.02.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü sebebiyle bir karikatür yarismasi düzenliyor.8 Mart'in dünyada emegin hak aradigi gün olarak anildiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Toplumsal cinsiyet esitligi temelinde kadinlarimizin siyasi, sosyal ve ekonomik olarak bilinçlendirilmeleri ve bunun yaninda kadin haklari konusunda bir duyarlilik saglanmasi amaciyla '8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü' karikatür yarismasini düzenliyoruz" dedi. Baskan Çerçioglu "Emekçi Kadinlar" konulu karikatür yarismasina bu konuda söylenecek sözü olan tüm karikatüristleri beklediklerini söyledi.

8 Mart'in kadinlarin emekleriyle, alin terleriyle haklarini aradiklari ve hak arama mücadelesinde canlarini kaybettikleri gün oldugunu hatirlatan Baskan Çerçioglu "Kadinlarin esitlik için simdiye kadar verdikleri mücadele bundan sonra da güçlenerek devam edecek. Kadin dayanismasi sadece Türkiye'de degil tüm dünyada her geçen gün güçlenmektedir." ifadelerini kullandi. Karikatür yarismasinda karikatüristlerin özellikle kadinlarin siyasi, sosyal ve ekonomik bilinçlenmesiyle ilgili çalismalarini beklediklerini belirten Baskan Çerçioglu, düzenlenen ulusal yarismanin emek mücadelesinin taslarindan birisi olmasini istediklerini söyledi. 

18 yas ve üzeri amatör-profesyonel tüm karikatürcülere açik olan yarismayla ilgili ayrintili bilgiye "http://aydin.bel.tr/detail/8906/aydin-buyuksehir-belediyesi-8-mart-dunya-emekci-kadinlar-gunu-ulusal-karikatur-yarismasi" adresinden ulasilabiliyor. Yarismaya katilacak olan karikatüristlerin eserlerini 28 Subat Cuma gününe kadar göndermesi gerekiyor.

 

|