KADINLAR... FİLLER... VESAİRELER...

Aydın Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'ndan yeni oyun
Haber Tarihi: 14.01.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi Sehir Tiyatrosu seyirciyle bulusmaya devam ediyor. Bu sezon Aydinli tiyatroseverlerle bulusacak oyunlardan olan "Kadinlar... Filler... Vesaireler..."nin ilkgösterimi dün aksam gerçeklestirildi. Kimi zaman hüzünlendiren, kimi zaman güldüren oyun seyirci tarafindan çok basarili bulundu.

Iki perdelik oyunda oyun kurgusu her geçen dakika yükselirken hikâye kurgusu ikinci perdeyle birlikte zirveye çikiyor. Ekolojik bir anarsist, nevrotik bir prenses ve hayalci bir kadin tipi üzerinden anlatilan hikâyede, ilk perdede kadinlarin kimlikleri ve hayatla savaslari seyirciyle özdeslik kurularak verilirken ikinci perdede komedi unsurlari da oyuna daha fazla dahil oluyor. Oyunun basindan itibaren seyirciyi, özellikle de kadin seyirciyi, hayata dair sorgulamaya iten birçok anekdotun yer aldigi oyunda üç farkli kadin tipi kendilerini ve hayatlarini sorgularken hayata karsi tutumlarini da kiyasiya elestiriyor. Oyunda ayrica zorla evcillestirilmis filler üzerinden de derin mesajlar veriliyor.

Uzun süre alkislanan oyun 14, 21 ve 28 Ocak sali günleri Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda saat 20'de sahnelenmeye devam edecek.

Aydinlilari sanatsal faaliyetlerle bulusturmaya devam edeceklerini söyleyen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu ise, Büyüksehir Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olan tiyatro oyunlarina tüm tiyatroseverleri davet etti.

 

|