TOPUKLU EFE, SÜT ÜRETİCİNİN YANINDA

Özlem Çerçioğlu'nun kooperatife desteği sayesinde üreticinin kazancı arttı
Haber Tarihi: 14.01.2020
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan Haydarli Köyü Kirsal Kalkinma Kooperatifi'ne hibe edilen süt sogutma tankiyla mahallelilerin yüzü gülüyor. Üreticiler günlük 3 tondan fazla süt toplanan tankta sütlerin soguk olarak saklanmasindan dolayi kazançlarinin arttigini belirtti. Üreticiler yaklasik bir yildir kullandiklari süt sogutma tanki için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

Günlük 3 bin 300-3 bin 400 litre süt toplandigini belirten Haydarli Mahallesi Muhtari ve ayni zamanda kooperatif baskani Ömer Akoglu, kooperatife üye 40 üreticinin bulundugunu söyledi. Akoglu "Baskanimiz kooperatifimize süt sogutma tanki verdi. Bu süt tanki sayesinde islerimiz daha iyi hale geldi. Çok memnunuz, Allah razi olsun diyoruz" dedi. Süt tanki sayesinde sütü daha iyi pazarlayabildiklerinin altini çizen Akoglu "Su anda kimseye muhtaç degiliz, sütümüzü daha iyi degerlendiriyoruz. Üreticimiz hayvanini sagdiktan hemen sonra süt tankina getirerek tanka koyuyor, dolayisiyla hiçbir problem çikmiyor" ifadelerini kullandi.

 

"Paramizi zamaninda alamiyorduk, bu durum degisti"

Kooperatif üyelerinden Durmus Ali Arslan "Benim hayvanlarimdan günlük 60-70 litre süt çikiyor. Süt tanki olmadan önce sütümüzü sütçülere veriyorduk ve paramizi zamaninda alamiyorduk. Simdi ise paramizi her ay düzenli olarak aliyoruz" dedi.

 

"Bize bu hizmeti simdiye kadar kimse yapmamisti"

Yem fiyatlarinin çok yüksek olmasindan, buna karsilik süt fiyatlarinin düsük olmasindan yakinan kooperatifin bir baska üyesi Gülten Orkan "Baskanimiz Özlem Çerçioglu kooperatifimize süt tanki hibe etti, bu tesisi düzenledi. Simdiye kadar hiç kimse bu hizmeti bize yapmamisti. Onun sayesinde daha fazla kazaniyoruz. Kendisine tesekkür ederiz" seklinde konustu.

Hayvancilikla ugrasan ve kooperatifin bir baska üyesi olan Selami Korkmaz sütün süt sogutma tankinda tutulmasi sayesinde litre basina yaklasik 40 kurus daha fazla kazandiklarini vurguladi. Daha öncesinde toplayicilarin sütü daha ucuza aldigini söyleyen Korkmaz, Baskan Çerçioglu'na süt sogutma tanki hibesi için tesekkür etti.

 

|