Aydınlılar Hafta Sonları Çakırbeyli ve Selatin’de Buluşuyor

Aydınlılar Hafta Sonları Çakırbeyli ve Selatin’de Buluşuyor
Haber Tarihi: 02.12.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tarafindan 2016 yilinda Koçarli'nin Çakirbeyli Mahallesi'nde Aydin’in ilk üretici pazari olarak hizmete açilan Çakirbeyli Köy Pazari, her hafta pazar günü ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Yeni açilan Germencik’teki Selatin Köy Pazari da dolup tasarken, vatandaslar Aydin’a kazandirilan pazarlar için Baskan Çerçioglu’na tesekkür etti.

Aydin’da önemli alternatif turizm noktasi haline gelen köy pazarlarinda 300’e yakin aile dogrudan kazanç sagliyor. Pazarcilar evlerindeki ev yapimi ürünleri tüketicilerin begenisine sunarken, kendi bahçelerindeki dogal ürünleri de tüketicilerle bulusturuyor.

Çakirbeyli siyasetçilerin ugrak yeri

Aydin ilinin yetistirdigi eski basbakan Adnan Menderes’in dogdugu yer olan Çakirbeyli, mahalledeki "Demokrasi Çinari"ni ziyaret eden ülkenin önde gelen siyasetçilerinin de ugrak yeri. En son Eskisehir Büyüksehir Belediye Baskani Yilmaz Büyükersen de Baskan Çerçioglu’yla birlikte mahalleyi ziyaret ederek kendi yaptigi Adnan Menderes’in balmumu heykelini mahalledeki Adnan Menderes Ani Kösesi’ne armagan etti.

 

|