'KADINA YÖNELİK ŞİDDETTE GÖREV PARLAMENTONUNDUR'

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde Başkan Çerçioğlu'ndan kadın milletvekillerine çağrı
Haber Tarihi: 02.12.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, CHP Aydin Kadin Kollari tarafindan 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla düzenlenen "Sesimi Duyan Var mi?" etkinligine katildi. Etkinlikte, son dönemde Aydin'da ve Türkiye'nin çesitli illerinde Emine Bulut örnegindeki gibi erkekler tarafindan "namus" söylemleriyle cinayete kurban giden kadinlarin hayatlarinin ve hayallerinin canlandirildigi bir gösteri gerçeklestirildi.

Etkinlikte bir konusma yapan Baskan Çerçioglu, Türkiye'nin kurulmasinda kadinlarin da erkekler kadar esit sartlarda mücadele verdiginin altini çizerek "Türk kadini Büyük Taarruz'da cephede, cephe gerisinde omuz omuza savasti. Bugün geldigimiz noktadaysa her gün bir kadin cinayeti isleniyor. Fakat bu cinayetler basinda yeterince yer almiyor. Insan hayatinin degeri bu kadar ucuz mu? Bu konu sadece yilda bir gün dile getiriliyor. Buradan iktidar partisinin kadin vekillerine sesleniyorum. En büyük is size düsmektedir. Kadina yönelik siddet konusunda parlamentoda çikaracaginiz yasalar daha siki ve kati olmalidir. 'Iyi hal' uygulamasi derhal son bulmalidir. Insan onurunu zedeleyen her türlü söz de siddetin bir türüdür" dedi. 

'Kadina siddette görev parlamentonundur'

Milletvekillerinin kadinlarin gece disariya çikmamasina yönelik ayristirici söylemlerinden örnekler veren Baskan Çerçioglu "Kadin vekillerimiz, doktorlarimiz, hemsirelerimiz, polislerimiz gece geç saatlere kadar çalisiyor. Bir kadin kendi basina veya çocuklariyla tiyatrodan veya sinemadan da dönebilir. Iste bu zihniyetin degismesi gerekiyor. Önce kadina saygi! Kadin cinayetlerinin son bulmasini diliyorum. Bu konuda görev parlamentonundur" ifadelerini kullandi.

Milli Aydin Bankasi Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlige Baskan Çerçioglu'nun yani sira Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay, CHP Aydin Il Baskani Ali Çankir, CHP Aydin Il Kadin Kollari Baskani Ayse Özdemir' ve çok sayida kadin vatandasla sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi.

 

 

 

|