BAŞKAN ÇERÇİOĞLU: TOPLUMUMUZU ŞİDDETTEN ARINDIRMALIYIZ

Başkan Çerçioğlu "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı
Haber Tarihi: 02.12.2019

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisiyla bir mesaj yayimlayarak siddetin her türlüsüne karsi olduklarini söyledi. Toplumda çocuguyla, yetiskiniyle herkesin esit oldugunun altini çizen Baskan Çerçioglu, özellikle son yillarda artis gösteren kadinlara yönelik siddetin bir an önce son bulmasi için örgütlü mücadelenin gerekliligine dikkat çekti.

Baskan Çerçioglu, her türlü siddet olayina karsi olduklarini vurgularken, kadinlarin ekonomik bagimsizliklarini elde etmeleriyle, hayata karsi duruslarinin güçlenecegini söyledi. Günümüzde yasanan ekonomik sikintilarin da kadina karsi siddeti besleyen etmenlerin basinda geldigini belirten Baskan Çerçioglu, "Esit ve adil bir yasam için mücadelemizi hep birlikte sürdürmeli ve siddetin her türlüsüne karsi durmaliyiz. Özellikle yasalarin uygulanmasi noktasinda kadin cinayetlerinde karsilasilan iyi hal indirimleri bu büyük sorunu azaltmak yerine daha da içinden çikilmaz bir hale getirmektedir. Mahkemelerimizin ulusal ve uluslararasi hukuku uygularken pozitif ayrimcilikla kadinin yaninda yer almasinin yerinde olacagini düsünüyoruz. Bunun yaninda Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak kadinlarimiza yönelik siddetin son bulmasi için mücadelemiz devam ediyor. Siddet magduru kadinlarimiza kapimiz her zaman açik ve bu kadinlarimiza gereken her türlü destegi vermeye devam edecegiz. Fakat bizlerin siddet magduru kadinlarimiza kol kanat germemizin sadece siddet magdurlarini korumak anlamina geldigini ve siddetin sosyolojik altyapisinin çözümüne bir katkisinin olmadigini hatirlatmak isteriz. Saglikli bir toplum ancak esit sartlarda yasamakla saglanabilir" diye konustu.