AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATATÜRK'Ü ANACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yıldönümü için bir haftaya yayılan bir etkinlikler dizisi gerçekleştirecek.
Haber Tarihi: 05.11.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramizdan ayrilisinin 81. yildönümü için bir haftaya yayilan bir etkinlikler dizisi gerçeklestirecek. Ata'ya saygi durusu niteliginde düzenlenecek etkinliklerde onun sevdigi sarkilar, türküler seslendirilecek; çocuklar onu anlatacak.

Atatürk'ün hasretle hatirlanacagi etkinliklerin ilki 7 Kasim Persembe aksami saat 20'de gerçeklestirilecek. Aydin Büyüksehir Belediyesi Kültür Merkezleri'nin düzenleyecegi etkinlikte, kültür merkezlerindeki kurslara katilan çocuklar Atatürk'ü anlatacak, onun hatirasina sahip çikacak. 10 Kasim Pazar günü saat 20'de ise Gazi'nin sevdigi eserlerin de seslendirilecegi Türk sanat müzigi konseri düzenlenecek. Konserde sef Murat Akyüzlü yönetimindeki Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Sanat Müzigi Korosu sahneye çikacak.

13 Kasim Çarsamba aksami saat 20'de ise Sef Özcan Yilmaz yönetimdeki Aydin Büyüksehir Belediyesi Türk Halk Müzigi Korosu'nun düzenleyecegi konserde Ata'nin en sevdigi türküler seslendirilecek. Tüm Aydinlilara açik olan etkinlikler Sükran Güngör-Yildiz Kenter Kültür Merkezi ve Tiyatro Salonu'nda gerçeklestirilecek.

Tüm Aydinlilari Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak ve onun eserlerine sahip çikmak için etkinliklere davet eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Atamizi hasretle ve minnet aniyor, onun aziz hatirasina sahip çikiyoruz" dedi.

 

|