KARİKATÜRLER KADINA KARŞI ŞİDDETİ ANLATACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi kadına şiddete karşı karikatür yarışması düzenliyor
Haber Tarihi: 05.11.2019
|

Aydin Büyüksehir Belediyesi, son günlerde iyice artan kadina karsi siddet ve cinayet olaylarina karsi farkindalik olusturmak için bir karikatür yarismasi düzenliyor. Kadina karsi siddet olaylarinin bir an önce durdurulmasi gerektiginin altini çizen Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, konuya sanatçilarin ellerinden çikacak eserlerle de dikkat çekmek istediklerini söyledi.

Eserlerin 20 Kasim Çarsamba gününe kadar teslim edilmesi gereken yarismanin jüri degerlendirmesi ise 21 Kasim günü yapilacak. 18 yasindan büyük bütün katilimcilara açik olan yarismanin sonuçlari ise 22 Kasim'da açiklanacak.

Baskan Çerçioglu: Kadina siddet Türkiye'nin kanayan yaralarindan

Baskan Çerçioglu, birçok kadinin özellikle en yakinlarindaki erkeklerden gördükleri siddeti iliskilerine zarar gelmemesi, korku gibi sebeplerden dolayi disariya yansitmadigini, bu sebeple siddet gören kadin sayisinin bilinenden çok daha fazla oldugunu söyledi. Kadina karsi sözlü veya fiziksel her türlü siddete karsi olduklarinin altini çizen Baskan Çerçioglu "Kadina karsi siddetle ilgili söylenebilecek, yazilabilecek birçok sey var. Kadinlarimiza karsi uygulanan siddet Türkiye'nin gerçek anlamda kanayan yaralarindan bir tanesi. Her türlü siddete ama özellikle de günden güne artan hemcinslerimin gördügü siddete dur demenin zamani geldi. Bununla ilgili gerekli girisimler zaman geçirmeden derhal yapilmalidir. Bir kadin olarak bu konuda yapilacak her girisimi destekledigimi bir kez daha vurgulamak isterim. Sanatçilarimizdan da konuya egilmelerini, kendi bakis açilarindan durumun içler acisi halini anlatmalarini istiyoruz. Tüm sanatçilarimizi yarismamiza davet ediyoruz" diye konustu.

Yarismayla ilgili ayrintili bilgi için lütfen tiklayiniz.

|