RUNAYDIN KUŞADASI MUHTEŞEM MANZARA EŞLİĞİNDE KOŞULDU

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikinci kez Kuşadası’nda düzenlenen RunAydın koşusu, Kuşadası sahili boyunca yapıldı.
Haber Tarihi: 20.10.2019
|

Sporcular Kusadasi’nin muhtesem manzarasi karsisinda yapilan yaristan büyük keyif aldiklarini söyledi. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu tüm sporculari tebrik ettigini söyleyip Büyüksehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya destek vermeye devam edecegini belirtti.

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan, Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Atletizm Federasyonu’nun destegiyle gerçeklestirilen RunAydin kosusu, Ismail Cem Baris ve Dostluk Parki’ndan basladi. Zorlu oldugu kadar keyifli bir etabin yasandigi yarislara, 500’e yakin erkek ve kadin sporcu katildi. Yarisma eski Kusadasi-Selçuk yolundan itibaren Gazi Begendi Sokagi, Atatürk Bulvari, Güvercinada Caddesi’nden Kadinlar Denizi Caddesi kavsagina kadar sahil seridinde kosuldu.

RunAydin kosusunda 10 kilometre erkeklerde Bedri Simsek birinci, Ferdi Ocak ikinci, Ahmet Bayram ise üçüncü oldu. Kadinlarda ise Rahime Tekin birinci olurken Tülin Okyay ikinci, Sükran Bayar üçüncü oldu.

5bin metre yarisinda ise erkeklerde Ali Simsek birinci, Selman Deniz ikinci ve Ayhan Çaliskan üçüncü oldu. Bu kategoride kadinlarda Büsra Öztürk birinci, Gülbahar Çetin ikinci, Pelin Pelis ise üçüncü oldu. Yarismada dereceye giren sporculara çesitli ödüller verildi.  

Diger taraftan tüm sporcular, Aydin Büyüksehir Belediyesi’nin meme kanseriyle ilgili farkindalik çalismasina katki sunarak meme kanserine dikkat çekmek için pembe kokart takti. Yarislara katilan Kusadasi Belediye Baskani Ömer Günel de kokarttan takarak farkindalik çalismasina destek verdi. Ayrica sporculara ve vatandaslara meme kanseriyle ilgili de bilgilendirmede bulunuldu.

“AMACIMIZ, KUSADASI’NI 12 AY CANLI TUTABILMEK”

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, gerçeklestirdikleri RunAydin kosusuna yogun katilimdan dolayi çok mutlu olduklarini söyleyip tüm sporculari tebrik etti. Baskan Çerçioglu amaçlarinin Kusadasi’ni 12 ay boyunca turist çeker bir hale getirmek oldugunu, RunAydin Kusadasi’nin da bu çalismanin ayaklarindan birisi oldugunu belirtti. 

|