TARİHİ KÖYDE BÜYÜKŞEHİRDEN ÜRETİCİ PAZARI

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen üretici pazarlarında üreticilerle Aydınlılar her pazar günü buluşmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 19.07.2019

Yörük Ali Efe'nin köyü olan Tarihi Kavakli Köyü'nde kurulan pazar her pazar günü misafirlerini agirliyor. Pazardaki tezgâhlarda mahallelilerin kendi bahçelerinde yetistirdikleri sebze ve meyvelerin yani sira esleriyle birlikte yan yana çalisan kadinlarin el isi yemekleri de misafirleri bekliyor.

Yüksekte olmasi sebebiyle temiz ve serin havasiyla da Aydinlilarin ugrak noktalarindan olan mahalle, pazariyla da bir cazibe merkezi olmaya devam ediyor.

Vatandaslari mahallelilerin kendi ürettikleri ürünleri sattiklari pazardan alisveris yapmaya davet eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, buradaki kadin üreticilerin kazandiklariyla kiz çocuklarini okuttugunu hatirlatti.