AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NİN BİLİM EVİ ÇOCUKLARA BİLİM AŞILAMAYA DEVAM EDİYOR

Kurulduğu 2013'ten bu yana her yıl artan sayıda toplam 70 bin çocuğa bilim aşılanan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait Bilim ve Deney Evi'nde yeni yaz döneminde de çocuklar bilimle buluşmaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 22.07.2019
|

Yapilan deneylerden ve ögrendikleri bilgilerden dolayi çok mutlu olduklarini söyleyen çocuklar, kendilerine böyle bir imkân verdigi için Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu'na tesekkür etti.

 

Onlarca deney yaptilar

Çocuklara egitimler üçer haftalik periyotlar halinde veriliyor. Geçen hafta sonu egitimini tamamlayan çocuklar üç hafta süren egitimlerde dogal sabun yapimi, kan grubu testi, sigaranin zararlari, asit-bazlar, iyotun süblimlesmesi, turuncunun dansi (potasyum iyodür ile civa klorür tepkimesi), enerji testi, optik deneyleri, sesin ne oldugu ve nasil olustugu gibi birçok deney yapti. Çocuklara katilim belgeleri egitmenleri tarafindan verildi.

Kimyadan biyolojiye, astronomiden fizige birçok konunun anlatildigi üç haftalik egitimin çok verimli geçtigini belirten çocuklar, tekrar gelmek istediklerini belirtti. Bilim ve Deney Evi'ni çok sevdiklerini, burada bilmedikleri birçok konuyu eglenerek ögrendiklerini söyleyen çocuklar, arkadaslarini da beraberlerinde getirdiklerini söyledi.

|