AYDIN BÜYÜKŞEHİR EGE YEM'LE ÜRETİCİNİN YANINDA

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan Ege Yem, artan döviz yüzünden yem maliyetleri yükselen üreticilerin yanında yer almaya devam ediyor.
Haber Tarihi: 09.05.2019
|

Üreticilere uygun fiyatli yem saglanirken üreticiler arpa ezmesi, besi yemi ve süt yemini piyasaya göre yüzde 15'a varan oranlarda daha ucuza temin edebiliyor. Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, üreticilerin yaninda yer almaya devam edeceklerinin altini çizip "Aydin'da hayvanciligin daha da gelismesi için Ege Yem'le üreticilerimize hem kaliteli hem de ekonomik yem sagliyoruz. Zor durumdaki üreticimizin her zaman yaninda yer alacagiz" dedi.

Son günlerde artan döviz sebebiyle dövize bagli yem fiyatlarindan dolayi zor durumda kalan üreticiler, maliyetlerini asagi çekebilmek için çikis yolu ararken Ege Yem üreticilerin yaninda yer almaya devam ediyor. Bugün itibariyla piyasada çuvali 95 liradan satilan süt yemi Ege Yem'de 81 liraya, 82 liraya satilan besi yemi 73 liraya ve 74 liraya satilan arpa ezmesi de 67 liraya satiliyor.

Ege Yem'de üreticilere çesitli ödeme kolayliklari da saglaniyor. Üreticiler kredi karti ve nakitle alim yapabildikleri gibi Ege Et'le çalisan üreticiler sattiklari hayvanlari karsiliginda da yem alabiliyor. Bunun yaninda toplu alimlarda tasima masrafi da Ege Yem tarafindan karsilanip yemler üreticilerin istediklere yere teslim ediliyor.

Üreticilere maliyetlerini asagi çekmeleri için her türlü kolayligi sagladiklarini belirten Baskan Çerçioglu, "Üreticilerimizin yaninda yer alarak Aydin'i hayvancilikta çok daha ileriye tasiyacagiz. Üreticiler için sagladigimiz yüzde 15 fiyat avantaji üreticilerimize rahat bir nefes aldiriyor. Büyüksehir Belediyesi olarak üreticilerimizi namerde muhtaç etmeyecegiz, daha fazla üretim yapmalarini saglamaya devam edecegiz. Aydin'i hayvancilikta çok daha güzel günler bekliyor" ifadelerini kullandi.

|