BÜYÜKŞEHİRDEN TARIMI GELİŞTİRECEK PROJE

Aydın'da tarımı ve hayvancılığın gelişmesi için birçok projeyi hayata geçiren Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni hazırlanan ve yürürlüğe giren nazım imar planıyla Aydın genelinde 1.373 hektar tarım ve hayvancılık tesis alanının planlaması yapıldı.
Haber Tarihi: 18.01.2019
|

Aydin'i Türkiye'nin tarimsal üretim üssü yapmak amaciyla hazirlanan 1/25.000 ölçekli nazim imar planiyla Söke, Didim, Koçarli, Incirliova, Germencik, Kösk, Sultanhisar, Nazilli, Kuyucak, Buharkent, Karacasu, Bozdogan, Efeler, Yenipazar, Çine ve Karpuzlu ilçelerinde hayvancilik ve tarim alanlarinda üretim yapilacak organize sanayi bölgelerinin de önü açildi.

1/25.000'lik plana, çevre düzeni planinda tarim ve hayvancilik tesis alani olarak isaretlenen yerlerin yani sira yer seçimi önerilmis yeni alanlar da dahil edildi. Böylelikle Aydin'in 16 ilçesinde ayrilan bu alanlarda tarim ve hayvanciliga yönelik arastirma-gelistirme birimleri; ürün toplama, depolama, saklama alanlari; ürün isleme tesisleri; tarimsal amaçli entegre tesisler; çalisanlarin ihtiyacina yönelik sosyal ve kültürel donatilari ile saglik ve egitim tesisleri organize sekilde yer alabilecek.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, yeni nazim imar planinin hayata geçirilmesiyle Büyüksehir Belediyesi'nin Aydin'i tarim ve hayvancilik alanlarinda daha da gelistirmek için kararliliklarini gösterdigini söyledi. 

|