SÖKE VE KUYUCAK TEKNOLOJİK SERALARLA ÜRETİM MERKEZİ OLACAK

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni hazırlanan ve yürürlüğe giren 1/25.000 nazım imar planıyla Söke ve Kuyucak teknolojik seraların tarımsal üretim yaptığı merkezler oluyor.
Haber Tarihi: 18.01.2019
|

Büyüksehir Belediyesi tarafindan seracilik alaninda da Aydin'i Türkiye siralamasinda ilk siraya çikarmak amaciyla hazirlanan plana göre Söke ve Kuyucak'ta toplam 390 hektarlik alan sera alani olarak ayrildi. Bu alanlarda ileri teknolojiyle üretim yapacak tesislere öncelik verilecek. Sera için ayrilan bu alanlarda toprak kullanimina dayali geleneksel seralarin yani sira teknolojik seralar ve bu seralarda üretilen ürünlerin depolanmasina ve islenmesine yönelik tarimsal amaçli yapilar yer alabilecek.

 

Büyüksehir teknolojik seralara destek verecek

Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan da teknolojik seralar desteklenecek ve bu tesislere öncelik verilecek.

Geleneksel üretim metotlarinin yaninda teknolojinin yogun olarak kullanildigi yeni nesil seralarin dünyada yayginlasmaya basladigini ifade eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Teknolojinin gelismesine bagli olarak tarimsal üretim metotlari da degisiyor. Tarimsal üretimde yapay zekânin, insansiz hava araçlarinin ve daha birçok teknolojik yeniligin yogun olarak kullanilmaya baslanacagi bir sürece giriyoruz. Aydin Büyüksehir Belediyesi olarak üreticilerimizin önünü açmak için imar planimizi hazirlayip bu üretim metotlariyla üretim yapmak isteyen üreticilerin ihtiyaç duyacagi alanlari imar planimiza isaretledik. Ayrica üreticilerimizi teknolojik seralar konusunda da destekleyecegiz. Aydin'i bu seralarla tarimsal üretimde daha üst seviyelere çikarmayi istiyoruz" diye konustu.

|