BÜYÜKŞEHİRDEN DOĞA VE TARİH YÜRÜYÜŞÜ

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşların Aydın'ın tarihi ve doğasıyla buluşmaları aynı zamanda da spor yapmaları için oluşturulan "Trekking Aydın" ilk yürüyüşünü gerçekleştirdi.
Haber Tarihi: 18.01.2019
|

Nysa antik kentinden baslayan yürüyüs Tarihi Kavakli Köyü'nden son buldu. Kalabalik bir katilimci grubunun katildigi yürüyüsler her pazar günü Aydin'daki farkli tarihi ve dogal rotalarinda yapilmaya devam edecek.

Yürüyüste katilimcilara Aydin büyüksehir Belediyesi'nin arkeolog rehberi de eslik etti. Nysa antik kentinde yaklasik 1 saat geçiren gruba arkeolog rehber tarafindan antik kentin tanitimi da yapildi. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan kazi çalismalarinda destek saglanan antik kentteki meclis salonu, kütüphane gibi yapilari gezen grubun merak ettigi sorular da rehber tarafindan yanitlandi.

Daha sonra zeytin agaçlarinin arasindan doga yürüyüsüne baslayan grup yaklasik 5 kilometrelik yürüyüs rotasindan sonra Tarihi Kavakli Köyü'ne ulasti. Kavakli Mahallesi'ni, mahallede pazar günleri kurulan Tarihi Kavakli Köy Pazari'ni ve Yörük Ali Efe'nin evini gezen grup, gezi sonrasinda hatira fotografi da çekildi.

Her pazar düzenlenen "Trekking Aydin" yürüyüsleri Aydin'in farkli yerlerindeki Arapapisti Kanyonu, Serçin gibi dogal güzelliklerin yani sira Afrodisias, Latmos, Alabanda, Priene gibi tarihi bölgelerde de gerçeklestirilecek.

Aydinlilari Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen doga ve kültür yürüyüslerine katilmaya davet eden Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu "Güzel Aydinimiz binlerce yillik tarihi barindiran onlarca antik kentin yani sira birbirinden güzel birçok dogal ve el degmemis yürüyüs rotasini barindiriyor. Birçok vatandasimiz hayatin kosusturmacasinda bu güzelliklere zaman ayiramayabiliyor. Vatandaslarimizin Aydin'i daha iyi taniyabilmeleri için bu gezilerimizi her hafta düzenliyoruz. Vatandaslarimizin bu yürüyüslere katilarak hem kendilerine zaman ayiriyor hem de spor yapip dogayla ve kültürle iç içe zaman geçiriyor. Arkeolog rehberimiz de tarihi yerlesim yerlerini anlatarak katilimcilarin bilgilerine bilgi katiyor. Yürüyüslerimize tüm Aydinlilari bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

"Trekking Aydin"in yürüyüslerine katilmak isteyen vatandaslar Vali Yazicioglu Kültür Merkezi'ne basvuru yapabilir.

|